Ο ΔΗΚΤΗΣ (10/11/17)

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα ενημέρωσης δύο φορολογικών ταχυτήτων

Τελικά, ο φόρος 2% επί του τζίρου των μέσων μαζικής ενημέρωσης για τη χρηματοδότηση του επικουρικού ταμείου των δημοσιογράφων, του ΕΔΟΕΑΠ, δεν αφορά επί της ουσίας όλα τα ΜΜΕ, όπως προβλέπει η σχετική διάταξη που ψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία από τη Βουλή. Αφορά μόνον τις εκδοτικές και τις διαδικτυακές επιχειρήσεις. Για τα τηλεοπτικά δίκτυα, η επιβάρυνση υπεραντισταθμίζεται: την ώρα που ψηφιζόταν ο φόρος του 2%, κατετίθετο μια τροπολογία που υπογράφουν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς (φωτ.), ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, με την οποία μειώνεται ο συντελεστής του φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων από το 20% στο 5%. Το γεγονός ότι κάποιες μιντιακές επιχειρήσεις είχαν ασμένως αποδεχθεί τον φόρο του 2% είχε δημιουργήσει υποψίες για κάποια παρασκηνιακή συναλλαγή. Η τροπολογία απλώς τις επιβεβαιώνει.

Τιμή στον απόντα πριν από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων

«O Δημήτρης ήταν πολύ καλός φίλος, ένας πραγματικά ξεχωριστός άνθρωπος και συνάδελφος και αποτελούσε έμπνευση για ολόκληρη την οικογένεια της Coca-Cola HBC. Θα ήταν πολύ περήφανος να παρουσιάσει αυτά τα άριστα αποτελέσματα σήμερα». Αυτά ανέφερε χθες, πριν ξεκινήσει ο σχολιασμός των οικονομικών αποτελεσμάτων, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola HBC Μ. Ημελλος για τον Δημήτρη Λόη που έφυγε από τη ζωή στις 2 Οκτωβρίου. Ο όμιλος έχει καταρτίσει σχέδιο διαδοχής για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν εν ευθέτω χρόνω.

Νέα συνέλευση εργαζομένων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αποφασίσει η συνέλευση των 130 εργαζομένων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αν θα συνεχίσουν ή όχι τις κινητοποιήσεις μετά το διήμερο της απεργίας που πραγματοποίησαν την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη. Ολα θα εξαρτηθούν από την ενημέρωση που θα έχουν από τα στελέχη του διοικητικού συμβουλίου αναφορικά με το θέμα να μην υποχρεώνεται η διεύθυνση εποπτείας να στέλνει η ίδια εισήγηση στον εισαγγελέα για τις υποθέσεις που χειρίζονται, αλλά το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής.

Πληρωμή ομολογιούχων του ομίλου ΟΤΕ

Τοις μετρητοίς θα εξοφληθούν οι κάτοχοι ομολογιών ΟΤΕ λήξεως 7 Φεβρουαρίου 2018. Οι ομολογίες, συνολικού ύψους 602 εκατ. ευρώ, όπως ανέφερε χθες ο Μπάμπης Μαζαράκης, επικεφαλής των χρηματοοικονομικών υποθέσεων του ομίλου ΟΤΕ, θα εξοφληθούν από τα διαθέσιμα της επιχείρησης. Ο ΟΤΕ έχει διαθέσιμα περίπου 1,3 δισ. ευρώ και η εξόφληση αυτή αναμένεται να μειώσει περαιτέρω τον καθαρό δανεισμό της επιχείρησης. Στο τέλος του περασμένου Σεπτεμβρίου, ο καθαρός δανεισμός βρέθηκε μόλις σε 648 εκατ. ευρώ, αλλά λίγες ημέρες αργότερα αυξήθηκε κατά 150 εκατ. ευρώ, αφού, όπως ανακοινώθηκε, εκταμιεύθηκε το σύνολο του κοινοπρακτικού δανείου, ύψους 150 εκατ., που σύναψε με την EBRD.

Στις 20/11 αποφασίζουν οι συμβολαιογράφοι

Σε νέα έκτακτη γενική συνέλευση, που ορίστηκε για τις 20 Νοεμβρίου, παραπέμπονται οι αποφάσεις για τη στάση που θα τηρήσουν οι συμβολαιογράφοι της χώρας στο θέμα των πλειστηριασμών. Η γενική συνέλευση θα κληθεί να επανεξετάσει το κατά πόσον θα επιμείνει στην απόφαση για αποχή έως τα τέλη του χρόνου, μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τη συνάντηση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση δεσμεύθηκε για αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου, έτσι ώστε για αδικήματα όπως η απειλή και η διατάραξη οικιακής ειρήνης εις βάρος συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς να προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη και όχι δίωξη κατ’ έγκληση, όπως ισχύει σήμερα. Επιπλέον αποφασίστηκε να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και σε όποιες άλλες πόλεις κριθεί αναγκαίο, προκειμένου οι πλειστηριασμοί να διενεργούνται με ασφάλεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή