5ο Gala Οπερας για το Τατόι

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου οργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο γκαλά Οπερας με στόχο την ενίσχυση του Ταμείου Μελετών Αποκατάστασης των ιστορικών κτιρίων του πρώην Βασιλικού Κτήματος στο Τατόι. Η εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου (ώρα 20.00) στην ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» στο κέντρο της Αθήνας (Πλατεία Καρύτση 8). Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας για τα 40 χρόνια από τον θάνατό της.

Στο γκαλά συμμετέχουν σημαντικοί καλλιτέχνες, όπως η υψίφωνος Βασιλική Καραγιάννη, ο βαρύτονος Χάρης Ανδριανός, ο κόντρα τενόρος Νίκος Σπανάτης και ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας. Συμμετέχει επίσης το τετραμελές μουσικό σύνολο Floridante από την Εσθονία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, άριες από γνωστές όπερες των Χέντελ, Βιβάλντι, Μότσαρτ, Ροσίνι, Ντονιτσέτι, Βέρντι, κ.ά. Η συναυλία χωρίζεται σε δύο θεματικούς άξονες: Η όπερα στις αυλές των ιπποτών (α ́μέρος) και Ρομαντικές άριες και ντουέτα από την όπερα (β ́μέρος). Στον χώρο της σκηνής θα υπάρχουν προσωπικά αντικείμενα της Μαρίας Κάλλας, τα οποία ευγενικά παρεχώρησε ο συλλέκτης αντικειμένων της Κάλλας, κ. Νικόλαος Χαραλαμπόπουλος.

Ολα τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν αποκλειστικά για την μελέτη αποκατάστασης του κτιρίου του Οινοποιείου, το οποίο βρίσκεται σε φάση κατάρρευσης. Είναι από τα παλαιότερα κτίρια του κτήματος και υπήρξε μια πρωτοποριακή μονάδα παραγωγής κρασιού για την εποχή του. Τα κρασιά του Τατοΐου είχαν βραβευθεί σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις. Στόχος είναι η αναστήλωση και η επαναλειτουργία του Οινοποιείου και η βιολογική παραγωγή κρασιού, η πώληση του οποίου θα αποφέρει έσοδα για την συντήρηση του κτήματος. Για να καλυφθεί το κόστος της μελέτης διοργανώνονται τακτικές ενέργειες fundraising μιας και το κόστος της μελέτης είναι ιδιαιτέρως υψηλό λόγω του μεγέθους του κτιρίου και των ειδικών απαιτήσεων.

Για τη διοργάνωση του γκαλά, σημαντική ήταν η ευγενής χειρονομία ανωνύμων δωρητών αλλά και εταιρειών όπως Electra Metropolis Athens Hotel (χορηγία φιλοξενίας ξένων καλλιτεχνών), Αρτεμίσιον Γεωργική Α.Ε (χορηγός εκτύπωσης προγράμματος), Chopard (χορηγός κοσμημάτων Βασιλικής Καραγιάννη), Αμπελώνες Πύργου Βασιλίσσης (χορηγός οίνου).

Η συναυλία θα διαρκέσει δύο ώρες μαζί με το διάλειμμα. Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

Ζώνη Α' (σειρές 1-2): 50 ευρώ

Ζώνη Β' (σειρές 3-6): 30 ευρώ

Ζώνη Γ' (σειρές 7-6 και εξώστης): 20 ευρώ

(Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου, τηλ. 210 7234567, online στο www.ticketservices.gr και στα καταστήματα Public).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή