ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λάμπρου: Σωστή η απόφαση για την άδεια Κουφοντίνα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Δικαιωμάτων και Δικαιοσύνης, Πάνος Λάμπρου, με σημερινές του δηλώσεις χαρακτήρισε «σωστή», την απόφαση για την 48ωρη άδεια στον τρομοκράτη, Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Σωστή η απόφαση του εισαγγελέα και του Συμβουλίου για την άδεια Κουφοντίνα. Μετά από 16 χρόνια εγκλεισμού κάθε άνθρωπος δικαιούται μία διαδικασία επανένταξης. O Κουφοντίνας δεν απελευθερώθηκε, πήρε 2ημέρη άδεια με όρους», δήλωσε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, FOCUS 103,6, και συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι τη συγκεκριμένη νομοθεσία την είχε θεσμοθετήσει η Νέα Δημοκρατία: «Άκουσα τη ΝΔ να κραυγάζει πολιτικά για την άδεια Κουφοντίνα και δικαίωμά της, αλλά τη νομοθεσία την έχει κάνει η ίδια. Καλώς κατάργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τις φυλακές τύπου Γ', γιατί υπάρχει νομικός πολιτισμός, δεν θα γίνουμε Τουρκία ή Γκουαντάναμο. Με αγανακτεί η υποκριτική στάση κομμάτων και ορισμένων άλλων, που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, πως στην περίπτωση Κουφοντίνα, εφαρμόστηκε ο νόμος και η νομιμότητα.»

Σε ερώτηση για το αν έπρεπε να δοθεί άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ ο ίδιος ουδέποτε έχει δείξει μεταμέλεια, ο κ. Λάμπρου απάντησε: «Δείξτε μου ένα νόμο που να λέει ότι ένας κρατούμενος για να πάρει άδεια, πρέπει να δείξει μεταμέλεια ή να αλλάξει στάση».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ