Λάμπρου: Σωστή η απόφαση για την άδεια Κουφοντίνα

Λάμπρου: Σωστή η απόφαση για την άδεια Κουφοντίνα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Δικαιωμάτων και Δικαιοσύνης, Πάνος Λάμπρου, με σημερινές του δηλώσεις χαρακτήρισε «σωστή», την απόφαση για την 48ωρη άδεια στον τρομοκράτη, Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Σωστή η απόφαση του εισαγγελέα και του Συμβουλίου για την άδεια Κουφοντίνα. Μετά από 16 χρόνια εγκλεισμού κάθε άνθρωπος δικαιούται μία διαδικασία επανένταξης. O Κουφοντίνας δεν απελευθερώθηκε, πήρε 2ημέρη άδεια με όρους», δήλωσε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, FOCUS 103,6, και συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι τη συγκεκριμένη νομοθεσία την είχε θεσμοθετήσει η Νέα Δημοκρατία: «Άκουσα τη ΝΔ να κραυγάζει πολιτικά για την άδεια Κουφοντίνα και δικαίωμά της, αλλά τη νομοθεσία την έχει κάνει η ίδια. Καλώς κατάργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τις φυλακές τύπου Γ', γιατί υπάρχει νομικός πολιτισμός, δεν θα γίνουμε Τουρκία ή Γκουαντάναμο. Με αγανακτεί η υποκριτική στάση κομμάτων και ορισμένων άλλων, που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, πως στην περίπτωση Κουφοντίνα, εφαρμόστηκε ο νόμος και η νομιμότητα.»

Σε ερώτηση για το αν έπρεπε να δοθεί άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ ο ίδιος ουδέποτε έχει δείξει μεταμέλεια, ο κ. Λάμπρου απάντησε: «Δείξτε μου ένα νόμο που να λέει ότι ένας κρατούμενος για να πάρει άδεια, πρέπει να δείξει μεταμέλεια ή να αλλάξει στάση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή