Ορυκτά και πέτρες

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακατέργαστα ρουμπίνια σε ζωισίτες, αραγωνίτες και μοσχοβίτες «συνομιλούν» με μαύρα κοράλλια, αμέθυστους και καπνιστούς χαλαζίες δεμένους με χρυσό. Ορυκτά και κοσμήματα είναι οι δύο όψεις του «γεωλογικού» νομίσματος που συναντιούνται στην γκαλερί της Ελένης Μαρνέρη στην Αθήνα. Γιορτάζοντας 30 χρόνια στο πολυσύνθετο περιβάλλον του δημιουργικού κοσμήματος, η Μαρνέρη παρουσιάζει το πρώτο κεφάλαιο της τρίπτυχης έκθεσης «Trinity», το Ιερό 3, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Το πολύχρωμο «Ιn the Gems’ world» θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις με έμφαση στο μέταλλο (Μetallogues) και στο σύγχρονο εικαστικό κόσμημα (Contemporary Stories). «Ό,τι με μαγεύει σε αυτό το ταξίδι μέσα στον χρόνο είναι η διαφάνεια των κρυστάλλων, το χρώμα και η υφή των πετρωμάτων, ο ήχος και η αίσθηση των μετάλλων», σημειώνει η ίδια.

Πρωτοπόρος στον χώρο της, η Eleni Marneri Galerie φιλοξενούσε επί σειρά ετών δημιουργούς στην οδό Αγαθουπόλεως, ενώ από το 2011 η γκαλερί λειτουργεί στις νότιες παρυφές της Ακρόπολης, σ’ έναν χώρο που «πατάει» στα «απομεινάρια» οικίας της περιόδου της Ύστερης Αρχαιότητας. 

Κατά τη διάρκεια της «γενέθλιας» περιόδου, η Μαρνέρη και η ομάδα της οργανώνουν μια σειρά δράσεων, ανάμεσα στις οποίες εργαστήρια, διαλέξεις από ιστορικούς τέχνης και γεμολόγους, αλλά και performances. Στην ατζέντα της γκαλερί φιγουράρουν επίσης και συναντήσεις με τους δημιουργούς των ξεχωριστών κοσμημάτων που σχηματίζουν το Trinity.   

 www.elenimarneri.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή