Τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία μας προτρέπουν να γίνουμε εθελοντές δότες μυελού των οστών

Τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία μας προτρέπουν να γίνουμε εθελοντές δότες μυελού των οστών

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Hμερίδα  με θέμα «Εθελοντισμός- Σχολείο- Κοινωνία» διοργανώνουν αύριο Σάββατο στις 11 Νοεμβρίου στην Παλαιά Βουλή τα Πρότυπα και Πειραματικά μαζί με το σχολείο των νοσοκομείων Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαΐας Κυριακού, με σκοπό την προσέλκυση των νέων να γίνουν εθελοντές αιμοδότες και δότες μυελού των οστών, αλλά και να διαδώσουν την ιδέα του Εθελοντισμού.

Η ημερίδα, που αποτελεί μέρος ευρύτερης δράσης, διοργανώνεται με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Προτύπων και Πειραματικών, με αφορμή τη Σχολική Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και Εθελοντή Δότη Αιμοποιητικών Κυττάρων. Η εκδήλωση είναι υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη στήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.

Βασική επιδίωξη είναι η  ανάδειξη του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει το Δημόσιο Σχολείο στην προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών και στην ενημέρωση της νέας γενιάς για την αξία του Εθελοντισμού. Επιδιώκεται όμως, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές,  και η διατύπωση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπαιδευτικών των σχολείων και των εκπροσώπων φορέων (τοπική αυτοδιοίκηση, εκκλησία, σύλλογοι γονέων, κ.ά.), ώστε οι παραπάνω δράσεις  να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή ανταπόκριση στην κοινωνία.

Το εγχείρημα της δράσης «Εθελοντισμός- Σχολείο- Κοινωνία»  ξεκίνησε το σχολικό  έτος 2016-2017  και αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που υπογράφτηκε το 2014 από το Υπουργείο Παιδείας, τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», για τη θέσπιση Ημέρας Αφιερωμένης στον Εθελοντισμό για την Αιμοδοσία και τη Δωρεά Μυελού των Οστών.

“Σκοπός της δράσης” αναφέρει η κυρία Λαμπρινή Παπατσίμπα, Πρόεδρος ΕΛΜΕ Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων, “είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τα μέλη του σχολικού, οικογενειακού, συγγενικού και φιλικού τους περιβάλλοντος, με την αρωγή των εκπαιδευτικών και ειδικών επιστημόνων για θέματα που αφορούν στον εθελοντισμό και στην αλληλεγγύη”.

   

“Ο τελικός στόχος είναι η αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών αιμοποιητικών κυττάρων στη χώρα μας, ώστε να μεγιστοποιηθεί η πιθανότητα εύρεσης μοσχεύματος για τη σωτηρία των πασχόντων συνανθρώπων μας”.

Οι διοργανωτές επιδιώκουν να ενθαρρύνουν τους μαθητές να εμπλακούν ενεργά στην υπόθεση αυτή και αφού πρώτα οι ίδιοι ενημερωθούν και κατανοήσουν τις διαδικασίες που αφορούν στη μεταμόσχευση μυελού των οστών να διαδώσουν το μήνυμα στην ευρύτερη κοινωνία.

Η μερίδα  με θέμα «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ – ΣΧΟΛΕΙΟ -ΚΟΙΝΩΝΙΑ» θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 10:00 – 13:30 στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, αίθουσα συνεδριάσεων του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής (Πλατεία Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13, Αθήνα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή