Στο πλευρό του Λιβάνου οι ΗΠΑ

Στο πλευρό του Λιβάνου οι ΗΠΑ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πλευρό του Λιβάνου στάθηκαν οι ΗΠΑ καλώντας όλες τις πλευρές εντός και εκτός της χώρας να σεβαστούν την ανεξαρτησία του με αφορμή τις κατηγορίες που εξαπέλυσε λίγο νωρίτερα ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Σαγιέντ Χασάν Ναρσάλα, κατά της Σαουδικής Αραβίας, κατηγορώντας τη μοναρχία για κήρυξη πολέμου στο Λίβανο τονίζοντας μάλιστα πως ο πρωθυπουργός της χώρας, Σαάντ Αλ-Χαρίρι, είναι κρατούμενος στο Ριάντ.

«Αυτό είναι προειδοποίηση για οποιαδήποτε πλευρά χρησιμοποίησει το Λίβανο ως πεδίο πολιτικής σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον στην επίσημη ανακοίνωσή του, τονίζοντας μάλιστα ότι ο Λίβανος είναι «ισχυρός σύμμαχός μας»

Μεταξύ άλλων, ο Τίλεσον τόνισε ότι οι ΗΠΑ καλούν όλες τις πλευρές εντός και εκτός Λιβάνου «να σεβαστούν την ακεραιότητα και ανεξαρτησία των νόμιμων εθνικών ιδρυμάτων».

Γαλλία: «Ελευθερία κινήσεων για τον Σαάντ αλ Χαρίρι»

Η Γαλλία, από την πλευρά της, διαμήνυσε ότι θέλει να δει τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ αλ Χαρίρι να έχει ελευθερία κινήσεων και να είναι σε θέση να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας του.

«Ο πρεσβευτής μας στη Σαουδική Αραβία επισκέφθηκε τον Σαάντ αλ Χαρίρι στην κατοικία του κατά την επιστροφή του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Ζορζινί.

Ο εκπρόσωπος επανέλαβε τη δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, ότι το Παρίσι θέλει να έχει ελευθερία κινήσεων ο Χαρίρι και να μπορεί να παίξει «τον βασικό ρόλο που του ανήκει στον Λίβανο». Νωρίτερα, ο υπουργός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, είπε ότι εξ όσων γνωρίζει ο Χαρίρι έχει ελευθερία κινήσεων και είναι σημαντικό να μπορεί να λαμβάνει τις δικές του αποφάσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή