Η διαιτησία «έκαψε» τη Β. Ιρλανδία

Η διαιτησία «έκαψε» τη Β. Ιρλανδία

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την πολύ ενδιαφέρουσα πρώτη αναμέτρηση της Δανίας με την Ιρλανδία συνεχίζονται απόψε τα μπαράζ της ευρωπαϊκής ζώνης για τα τελευταία εισιτήρια για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, την ώρα που στη Βόρεια Ιρλανδία είναι –δικαίως– έξαλλοι με τη διαιτησία στον προχθεσινό αγώνα με την Ελβετία.

Με σημαία τον άσο της Τότεναμ, Κρίστιαν Ερικσεν, οι Δανοί προσβλέπουν στο πλεονέκτημα της έδρας απόψε για να επικρατήσουν με ικανό σκορ των Ιρλανδών στην Κοπεγχάγη, ώστε η ρεβάνς της Τρίτης στο Δουβλίνο να είναι σχετικά άνετη.

«Οταν παίρνουμε την μπάλα, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να ψάξουμε να βρούμε τον Κρίστιαν» παραδέχθηκε ο προπονητής της εθνικής Δανίας, Αγκε Χαράιντε, καθώς η σκανδιναβική ομάδα προσπαθεί να προκριθεί για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012.

Ο πρώην συμπαίκτης του Χαράιντε στη Νόριτς και τώρα εκλέκτορας της Ιρλανδίας, Μάρτιν Ο’ Νιλ παραδέχεται ότι ο Ερικσεν (σκόρερ οκτώ τερμάτων στα προκριματικά αν και μέσος) είναι σε μεγάλη φόρμα «ώστε κάνει την Τότεναμ πολύ ισχυρότερη αυτόν τον καιρό», αλλά το δικό του σχέδιο είναι για αμυντική τακτική με αντεπιθέσεις, η συνταγή δηλαδή της επιτυχίας στο Κάρντιφ, στον αποφασιστικής σημασίας τελευταίο αγώνα στη φάση των ομίλων κόντρα στην Ουαλλία τον Οκτώβριο.

Η δε βόρεια πλευρά της ιρλανδικής νήσου πνέει μένεα κατά του Ρουμάνου διαιτητή Οβίντιου Χατεγκάν, που «χάρισε» στην Ελβετία ένα ανύπαρκτο πέναλτι, δήθεν για χέρι σε σουτ του Τζέρνταν Σακίρι που βρήκε στην ωμοπλάτη (και μάλιστα εξ επαφής) του Κόρι Εβανς. Ο Ρικάρντο Ροντρίγκεζ σκόραρε από τη «βούλα» και έδωσε στους Ελβετούς τη νίκη με 1-0 στο Μπέλφαστ. «Ηταν λίγο αυστηρό, αλλά αξίζαμε τη νίκη» είπε ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, τεχνικός της αντικειμενικά καλύτερης Ελβετίας στο ματς.

Επιπλέον, οι Βορειοϊρλανδοί φωνάζουν και για μια απευθείας κόκκινη κάρτα που έπρεπε να δοθεί στον Φαμπιάν Σαρ από το πέμπτο λεπτό σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο τάκλιν, αλλά τώρα η πραγματικότητα είναι ότι η ρεβάνς στη Βασιλεία αύριο το βράδυ θα είναι δύσκολη γι’ αυτούς. «Είμαστε ακόμη στο παιχνίδι της πρόκρισης», είπε ο Βορειοϊρλανδός προπονητής Μάικλ Ο’ Νιλ, και πρόσθεσε: «Μπορεί τότε ο διαιτητής να δώσει υπέρ μας κάποια [κρίσιμη] απόφαση!».

Η συζήτηση για τη διαιτησία στο Μπέλφαστ προχώρησε χθες αγγίζοντας και τη διοργανώτρια FIFA, που ενώ διατείνεται ότι θα χρησιμοποιήσει τον βιντεοδιαιτητή στα τελικά της Ρωσίας, δεν φρόντισε στα κρισιμότατα μπαράζ τώρα να έχει τη βοήθεια του ριπλέι στην υπηρεσία της διαιτησίας.

Η Αφρική

Ενα μεγάλο ματς έχει η μέρα στην αφρικανική ζώνη, με τη γηπεδούχο Ακτή Ελεφαντοστού να χρειάζεται νίκη επί του Μαρόκου για να προκριθεί στα τελικά του Μουντιάλ, καθώς με ισοπαλία ή νίκη τους οι Μαροκινοί παίρνουν εκείνοι το εισιτήριο για τη Ρωσία. Απόψε θα παίξουν ακόμη Ζάμπια – Καμερούν, Γκαμπόν – Μάλι, Λ.Δ. Κονγκό – Γουινέα και Τυνησία – Λιβύη, με την Τυνησία να θέλει έναν βαθμό για να προκριθεί κι αυτή.

Τέλος, σε φιλικούς αγώνες που διεξήχθησαν χθες, η Βραζιλία επικράτησε με σκορ 3-1 της Ιαπωνίας στη Γαλλία με γκολ των Νεϊμάρ, Μαρσέλο και Γκαμπριέλ Ζεσούς, η Νότια Κορέα νίκησε την Κολομβία 2-1 εντός έδρας και η Σερβία κατέβαλε τη γηπεδούχο Κίνα με 2-0.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή