Ξένα funds για πλειστηριασμούς Hydra Beach, Λακιτίρα

Ξένα funds για πλειστηριασμούς Hydra Beach, Λακιτίρα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Κω και στην Ερμιόνη έχουν στρέψει την προσοχή τους αυτό το διάστημα ξένα επενδυτικά κεφάλαια που επικεντρώνονται στον τουρισμό, καθώς την επόμενη Τετάρτη διενεργείται πλειστηριασμός για το Hydra Beach και δρομολογείται άλλος και για τρεις μονάδες της Λακιτίρα Α.Ε. στην Κω.

Στο νησί των Δωδεκανήσων όμως η Eurobank, που μαζί με την Πειραιώς έχουν επισπεύσει για τη Λακιτίρα, έπεται σύμφωνα με τραπεζικές πηγές και άλλη πώληση υπερχρεωμένης ξενοδοχειακής εταιρείας με περισσότερες μονάδες και υπόλοιπο δανείων της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Δρομολογείται μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η καταγγελία αυτών των δανείων. Στην περίπτωση του συγκροτήματος τριών μονάδων της Λακιτίρα το ύψος των ληξιπρόθεσμων δανείων ήταν της τάξης των περίπου 38 εκατομμυρίων ευρώ, αναφέρουν πληροφορίες από την Κω. Η λύση που επιλέγει για τη Λακιτίρα ήταν αυτή της υπαγωγής σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης με εκκαθαριστή την Deloitte. Ομως χρειάστηκε χρόνος για να ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες ειδικά, καθώς αυτονόητα οι παλαιοί μέτοχοι συνήθως προσφεύγουν εναντίον των αρχικών αποφάσεων των δικαστηρίων. Ετσι ενδέχεται να καθυστερήσει και το δεύτερο συγκρότημα στην Κω.

Πολύ νωρίτερα ενδέχεται να κλείσει η περίπτωση του Hydra Beach. Σύμφωνα με την έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακινήτων, η ημερομηνία διεξαγωγής του πλειστηριασμού γι’ αυτό έχει οριστεί για τις 15 Νοεμβρίου 2017 με τιμή πρώτης προσφοράς τα 19,2 εκατομμύρια ευρώ. To παραθαλάσσιο θέρετρο καλύπτει 363 στρέμματα στη θέση Πλέπι Ερμιόνης, διαθέτει 260 δωμάτια, 79 μπανγκαλόου και 4 σουίτες.

Η επίσπευση των διαδικασιών εκποίησης ξενοδοχειακών ακινήτων που έχουν περιέλθει στον έλεγχο των τραπεζών ή επιδιώκεται ο έλεγχός τους εξαιτίας μη εξυπηρετούμενων δανείων, συνδέεται τόσο με την πίεση από τις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές όσο και με τους νέους κανονισμούς για τις αυξημένες προβλέψεις που πρέπει να λαμβάνουν από την αρχή του επόμενου έτους για δάνεια που παραμένουν επί έτη μη εξυπηρετούμενα. Διευκολύνεται όμως και από το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για τον ελληνικό τουρισμό εν γένει και ακόμα περισσότερο από την τρέχουσα ταχύρρυθμη ανάπτυξή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή