ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Στην Κέα θα δημιουργήσουμε το καλύτερο θέρετρο στη Μεσόγειο»

ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Ο Philippe Zuber, πρόεδρος της One & Only Resorts. Η επένδυση στην Κέα έχει προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να υλοποιήσουμε και άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς οι προοπτικές της τουριστικής αγοράς υψηλού επιπέδου είναι ανεξάντλητες» σημειώνει ο Philippe Zuber, πρόεδρος της One & Only Resorts, η οποία σε συνεργασία με την Dolphin Capital προχωρούν στην κατασκευή ολοκληρωμένου ξενοδοχειακού και παραθεριστικού συγκροτήματος στην Κέα. «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε το καλύτερο θέρετρο στη Μεσόγειο», συνεχίζει μιλώντας στην «Κ» για το έργο.

Η επένδυση έχει προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί τόσο από ίδια κεφάλαια όσο και από δανεισμό αρχικού ύψους 30 εκατ. ευρώ. Με τη συμφωνία ο ξενοδοχειακός όμιλος Kerzner International Holdings, συμφερόντων της Investment Corporation of Dubai και μητρική της One & Only, θα συμμετέχει στην ανάπτυξη ξενοδοχείου με 75 πολυτελή δωμάτια και έως 40 ιδιωτικές κατοικίες σε παραθαλάσσια περιοχή 600 στρεμμάτων στη δυτική πλευρά της Κέας στην περιοχή Βρόσκοπος, που ανήκει στην Dolphin Capital. Το κατασκευαστικό έργο εκτιμάται πως θα αρχίσει το πρώτο εξάμηνο του 2018 και το ξενοδοχείο φιλοδοξεί να λειτουργήσει το 2020.

– Πώς βλέπετε τις προοπτικές τουρισμού πολυτελείας στην Ελλάδα;

– Παρατηρούμε έντονη ζήτηση παγκοσμίως για πολυτελείς ταξιδιωτικές εμπειρίες, και όχι μόνο σε παραθαλάσσιες τοποθεσίες αλλά και σε περιοχές της υπαίθρου αλλά και αστικές περιοχές, όπου η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες να προσφέρει. Οι διεθνείς μας επισκέπτες συμπεριλαμβάνουν μερικούς από τους πιο σημαντικούς και ενδιαφέροντες ανθρώπους του πλανήτη, που όταν επισκέπτονται τα ξενοδοχεία μας ψάχνουν για εξίσου υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και εμπειρίες.

– Γιατί επιλέξατε την Ελλάδα, την Κέα και την Dolphin Capital;

– Ψάχνουμε διαρκώς για τις πιο μαγικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο και μία από αυτές τη βρήκαμε στην Κέα. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε το καλύτερο θέρετρο στη Μεσόγειο και είμαι βέβαιος ότι το One & Only Kea Island θα τηρήσει την «υπόσχεση» αυτή. Η Κέα είναι ένα πανέμορφο νησί και επιλέξαμε να συνεργαστούμε με την Dolphin Capital Partners, καθώς είναι κορυφαία εταιρεία στην ανάπτυξη πολυτελών θερέτρων στην Ελλάδα.

– Θα βλέπατε ένα ακόμη One & Only στην Ελλάδα;

– Πιστεύουμε ότι ένα δεύτερο ή τρίτο ξενοδοχείο στην Ελλάδα θα μπορούσε να λειτουργήσει στο μέλλον συμπληρωματικά του One & Only Kea Island και σίγουρα αυτό θα το εξετάσουμε. Ωστόσο, προς το παρόν, η ενέργειά μας και η εστίασή μας θα είναι αφιερωμένες στο να δημιουργήσουμε ένα τέλειο One & Only Kea Island.

– Σε ποια αγορά θα απευθυνθεί το One & Only Kea;

– Το όραμά μας με την Dolphin Capital Partners για το One & Only Kea Island θα είναι να δημιουργήσουμε, απλώς, το καλύτερο θέρετρο στις Κυκλάδες και ίσως στο σύνολο της Μεσογείου, φέρνοντας νέες γενιές υπερ-πολυτελών ταξιδιωτών στην Ελλάδα. Ο σχεδιασμός του One & Only Kea Island θα αντικατοπτρίζει την παρθένα φύση του νησιού, την εκπληκτικά όμορφη τοποθεσία και τον πολιτισμό της περιοχής. Οπως όλα τα ξενοδοχεία μας, θα δώσει έμφαση στην ιδιωτικότητα, παρέχοντας το απόλυτο καταφύγιο, με επιλογές διαμονής που θα είναι ιδανικές για ζευγάρια ή μεγάλες οικογένειες. Οι πελάτες μας θα έρθουν στην Ελλάδα όχι μόνο από την Ευρώπη, αλλά και από τις ΗΠΑ ή την Αυστραλία, τη Νότια Αμερική ή την Ασία.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ