Διεθνές συνέδριο με ελληνική σφραγίδα

Διεθνές συνέδριο με ελληνική σφραγίδα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«“Αυτός που πετά ψηλά”, “δουλειά – δουλειά -δουλειά”, “θα νικήσουμε”. Αυτές είναι οι τρεις φράσεις-κλειδιά που λέω στους φοιτητές μας, και οι οποίες αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία της δουλειάς που κάνουμε στο Κέντρο» ανέφερε ο Κώστας Γραμμένος, κάνοντας να συγκινηθούν πολλούς από τους νυν και παλιότερους φοιτητές του, που γέμισαν χθες τη συνεδριακή αίθουσα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Ο Κώστας Γραμμένος είναι ο ιδρυτής, από το 1984, και επικεφαλής του Κέντρου Ναυτιλίας, Εμπορίου και Χρηματοπιστωτικών στο Business School του City University London. Αλλωστε, το Κέντρο φέρει τιμητικά το όνομά του. Χθες έδωσε το δικό του ειδικό βάρος στην πρώτη ημέρα του διήμερου 4ου τριετούς συνεδρίου της Αθήνας, στο οποίο νυν φοιτητές και απόφοιτοι του Κέντρου, μαζί με εκπροσώπους της ναυτιλίας, της πολιτικής, του χρηματοπιστωτικού τομέα, και ευρύτερα της οικονομίας συζητούν και αναλύουν τις διεθνείς εξελίξεις. «Από την αρχή, μεταξύ των βασικών μας στόχων είναι ο διάλογος πανεπιστημιακών, εκπροσώπων των επιχειρήσεων και της πολιτικής», τόνισε ο κ. Γραμμένος.

Στο φετινό συνέδριο συμμετέχουν περίπου 500 απόφοιτοι και 70 νυν φοιτητές του Κέντρου. Συνολικά, το Κέντρο έχει περίπου 3.500 αποφοίτους από 160 χώρες. Παράλληλα, ενισχύει την αριστεία, όπως καταδεικνύεται και από τα υψηλού κύρους βραβεία, καθένα από τα οποία συνοδεύεται από χρηματικό ποσό ύψους 200.000 δολαρίων, που απονέμονται ανά τριετία από το Cass Business School, και αποτελούν χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση.

«Συνάντηση-σταθμό» χαρακτήρισε το συνέδριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, προσθέτοντας «λόγω του επιπέδου των ανθρώπων που βρίσκονται εδώ αλλά και του θέματος: Πώς και προς ποια κατεύθυνση πρέπει να αλλάξει ο κόσμος». Στην ομιλία του ο κ. Παυλόπουλος –το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του– εστίασε στην ανάγκη για ευρωπαϊκή συνοχή και ενοποίηση στο πλαίσιο του οράματος μιας ισχυρής Ευρώπης. «Μόνον η ρεαλιστική προοπτική μιας ισχυρής Ενωμένης Ευρώπης μπορεί να εξουδετερώσει τα μορφώματα του λαϊκισμού ή και του νεοναζισμού, τα οποία, όπως προκύπτει από όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις στα κράτη-μέλη μέσα στο 2017, αναφύονται και επιβουλεύονται, απροκάλυπτα, τη συνοχή και το μέλλον της Ε.Ε.», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή