Ζώνη ασφαλείας, κράνος, ιατρική

Ζώνη ασφαλείας, κράνος, ιατρική

Κύριε διευθυντά

Σε επιστολή που δημοσιεύθηκε στις 2 Νοεμβρίου με τίτλο «Εχοντες και μη, τροχαία και πρόστιμα», ο κ. Ιωάννης Κουλούρης μεταξύ άλλων ισχυρίζεται ότι «σε πολλές περιπτώσεις (η χρήση ζώνης) μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνη και θανατηφόρα…».

Ως μη ιατρός, ο επιστολογράφος μπαίνει σε χωράφια που δεν τα ξέρει. Ολα τα συνέδρια τραυματιολογίας και προληπτικής ιατρικής, όλα τα βιβλία και  ιατρικά περιοδικά που ασχολούνται με το θέμα διαχρονικώς από δεκαετίες, έχουν βγάλει συμπεράσματα που ίσως αγνοεί ο κ. Κουλούρης.

Αυτά είναι για υποχρεωτική χρήση ζώνης και κράνους, πάντα, και όχι υπό προϋποθέσεις. Ολα τα πολιτισμένα κράτη έχουν επιβάλει από δεκαετίες αυτή την υποχρέωση και τιμωρούν τους παραβάτες. Φυσικά, όχι για να εισπράξουν τα πρόστιμα, αλλά για να σώσουν ζωές και να γλιτώσουν το κοινωνικό σύνολο από συντάξεις χηρείας, αναπηρίας και πληρωμές νοσηλίων που ανέρχονται σε δυσθεώρητα ποσά. Μόνο στο Ελλαδιστάν, ακόμη, δεν εφαρμόζονται οι νόμοι που πολλά χρόνια είναι ψηφισμένοι για το θέμα. Και για δεκαετίες θρηνούμε νεκρούς και παράλυτους, που ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες. Ενας διαρκής εμφύλιος που είναι ντροπή μας που συνεχίζεται. Ο γνωστός πρώην πρωταθλητής αγώνων ταχύτητας Ιαβέρης έχει βραχνιάσει τόσα χρόνια, αλλά, δυστυχώς, ελάχιστοι τον ακούνε. Πολλές φορές η φιλόξενη «Καθημερινή» έχει δημοσιεύσει επιστολές μου για το θέμα. Επειδή όμως «και ο άγιος φοβέρα θέλει», πρέπει κάποιος, στο υποτιθέμενο «Προστασίας του Πολίτη» υπουργείο, να το δει σοβαρά μήπως και σωθούν ζωές, αλλιώς ο εμφύλιος θα συνεχίζεται, «κοροϊδεύοντας» τους νόμους μας.

Δημητρης Γεωργαντας, Χειρουργός – Μαρούσι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή