Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Δώρας Ζεμπέρη

Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Δώρας Ζεμπέρη

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, ο δικηγόρος του 58χρονου δολοφόνου της εφοριακού Δώρας Ζεμπέρη ο δικηγόρος, Νίκος Λουκόπουλος, παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του. 

Με την ανακοίνωση του, ο κ. Λουκοπουλος δηλώνει ότι έλαβε αυτή την απόφαση, επειδή ο κατηγορούμενος «επέλεξε να απολογηθεί στον ανακριτή με τον τρόπο που πίστευε ο ίδιος, δίχως να λάβει καθόλου υπόψη του τη νομικη μου συμβουλή».

Επιπλέον, ο κ.Λουκόπουλος υπογραμμίζει ότι εξαρχής σκοπός του δεν ήταν η δικαιολόγηση μιας «ειδεχθούς εγκληματικής συμπεριφοράς», αλλά η υπόδειξη των περιστάσεων κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το έγκλημα. 

Ο δικηγόρος αναφέρεται και στην επίθεση που δέχθηκε στα δικαστήρια την Παρασκευή, τονίζοντας ότι έχει επίγνωση της οδύνης των συγγενών του θύματος, όμως «η Δικαιοσύνη δεν εκβιάζεται, ούτε υποκαθίσταται από κανέναν». Επίσης, υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τους κανιβαλισμούς, τις απειλές και τους προπηλακισμούς σε βάρος του ιδίου και αστυνομικών».

Η ανακοίνωση του Ν. Λουκόπουλου

«Στη δήλωσή μου της 9ης/11/2017 είχα τονίσει πως σκοπός μου, ως νομικού παραστάτη του κατηγορουμένου για την ανθρωποκτονία της άτυχης Δώρας Ζέμπερη, είναι να καταδείξω τις περιστάσεις υπό τις οποίες τελέστηκαν οι αξιόποινες πράξεις και επ' ουδενί να δικαιολογήσει μια ειδεχθή εγκληματική συμπεριφορά.

Σ' αυτό το πλαίσιο, δηλαδή της αναγνώρισης τυχόν ελαφρυντικών περιστάσεων, διαμορφώθηκε η υπερασπιστική γραμμή. Εν τούτοις, ο κατηγορούμενος επέλεξε να απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή , με τον τρόπο που πίστευε ο ίδιος και δίχως να λάβει καθόλου υπόψη του τη νομική μου συμβουλή. Βεβαίως είναι δικαίωμά του και το σέβομαι. Έχω με τη σειρά μου, όμως, το δικαίωμα να μην εκπροσωπώ πλέον τον κατηγορούμενο, εφόσον διαπιστώνω ότι υπάρχει διάσταση στην υπερασπιστική τακτική , η οποία διάσταση, εκφράζεται με το περιεχόμενο της απολογίας του.

Όσον αφορά τα έκτροπα από συγγενείς και οικείους του θύματος, έχω πει εξαρχής πως αντιλαμβάνομαι την οδύνη και την οργή τους. Όμως η Δικαιοσύνη έχει ήδη επιληφθεί και η εποχή του Lynch έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.  Η Δικαιοσύνη δεν εκβιάζεται και δεν υποκαθίσταται από κανέναν. Οι συλλειτουργοί της, παραμένουμε στις επάλξεις, μαχόμενοι και υπερασπιζόμενοι την απρόσκοπτη και ανεξάρτητη λειτουργία της, θεμέλιο της κοινωνίας και της δημοκρατίας.

Δεν υπάρχει ηθικό έρεισμα και καμία δικαιολογία για τους κανιβαλισμούς που αντίκρισε το Πανελλήνιο, με τις ύβρεις, τις απειλές και τους προπηλακισμούς, υπό τύπον όχλου , σε βάρος μου και σε βάρος των αστυνομικών απλώς και μόνον επειδή προσπαθούσαμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Τέλος παραδίδω στην αξιολόγηση της κοινωνίας τους νταήδες που απρόκλητα μου επιτέθηκαν πισώπλατα». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή