ΚΟΣΜΟΣ

Στις Φιλιππίνες ο Τραμπ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έφθασε σήμερα στη Μανίλα, την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, για να συμμετάσχει στην ετήσια συνάντηση ηγετών χωρών της Ανατολικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ο Τραμπ έφθασε στις Φιλιππίνες από το Βιετνάμ, όπου πήρε μέρος στη σύνοδο κορυφής του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), στη διάρκεια της οποίας έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα για το εμπόριο και είχε σύντομη συνάντηση με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι Φιλιππίνες είναι ο τελευταίος σταθμός μιας περιοδείας στη διάρκεια της οποίας ο Τραμπ μετέβη επίσης στην Ιαπωνία, την Κίνα και τη Νότια Κορέα. Μερικές ώρες πριν από την άφιξη του Τραμπ, η φιλιππινέζικη αστυνομία έκανε χρήση εκτοξευτήρων νερού για να εμποδίσει εκατοντάδες αντιμαερικανούς διαδηλωτές να φθάσουν στην αμερικανική πρεσβεία στη Μανίλα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ, μετά τη σύντομη συνάντηση τους στη συνόδο κορυφής του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στο Βιετνάμ δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος ένιωσε προσβεβλημένος από τους ισχυρισμούς περί ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι είχε «δύο ή τρεις κουβεντούλες» με τον Ρώσο ομόλογο του κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής στην πόλη της Ντα Νανγκ. «Εκείνος (ο Πούτιν) μου είπε ότι δεν ανακατεύτηκε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στους δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι υπέβαλε εις διπλούν το ερώτημα στον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει τις εικασίες περί ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές εκλογές απόρροιες «εσωτερικών πολιτικών αψιμαχιών». Επιπλέον, τόνισε ότι το γεγονός ότι ο Πούτιν νιώθει προσβεβλημένος, «δεν είναι καθόλου καλό για τη χώρα μας».

Πηγή: REUTERS, AΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ