Στις Φιλιππίνες ο Τραμπ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έφθασε σήμερα στη Μανίλα, την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, για να συμμετάσχει στην ετήσια συνάντηση ηγετών χωρών της Ανατολικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ο Τραμπ έφθασε στις Φιλιππίνες από το Βιετνάμ, όπου πήρε μέρος στη σύνοδο κορυφής του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), στη διάρκεια της οποίας έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα για το εμπόριο και είχε σύντομη συνάντηση με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι Φιλιππίνες είναι ο τελευταίος σταθμός μιας περιοδείας στη διάρκεια της οποίας ο Τραμπ μετέβη επίσης στην Ιαπωνία, την Κίνα και τη Νότια Κορέα. Μερικές ώρες πριν από την άφιξη του Τραμπ, η φιλιππινέζικη αστυνομία έκανε χρήση εκτοξευτήρων νερού για να εμποδίσει εκατοντάδες αντιμαερικανούς διαδηλωτές να φθάσουν στην αμερικανική πρεσβεία στη Μανίλα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ, μετά τη σύντομη συνάντηση τους στη συνόδο κορυφής του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στο Βιετνάμ δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος ένιωσε προσβεβλημένος από τους ισχυρισμούς περί ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι είχε «δύο ή τρεις κουβεντούλες» με τον Ρώσο ομόλογο του κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής στην πόλη της Ντα Νανγκ. «Εκείνος (ο Πούτιν) μου είπε ότι δεν ανακατεύτηκε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στους δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι υπέβαλε εις διπλούν το ερώτημα στον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει τις εικασίες περί ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές εκλογές απόρροιες «εσωτερικών πολιτικών αψιμαχιών». Επιπλέον, τόνισε ότι το γεγονός ότι ο Πούτιν νιώθει προσβεβλημένος, «δεν είναι καθόλου καλό για τη χώρα μας».

Πηγή: REUTERS, AΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή