Κιθάρα του Μπομπ Ντίλαν πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 400.000 δολαρίων

Κιθάρα του Μπομπ Ντίλαν πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 400.000 δολαρίων

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια κιθάρα, με την οποία ο Μπομπ Ντίλαν έπαιξε σε σημαντικές συναυλίες τη δεκαετία του 1970 πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι περίπου 400.000 δολαρίων

Ο οίκος δημοπρασιών Heritage Auctions στο Ντάλας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο αγοραστής, ο οποίος ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του κατέβαλε το Σάββατο το ποσό των 396.500 δολ. για την ακουστική κιθάρα του 1963 Martin D-28 του Αμερικανού τραγουδιστή -τραγουδοποιού, σύμφωνα με το Page Six.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, ο Ντίλαν έπαιξε με τη συγκεκριμένη κιθάρα στη Συναυλία για το Μπαγκλαντές του Τζορτζ Χάρισον στη Νέα Υόρκη, το 1971 και στην περιοδεία του, Rolling Thunder Revue από τον Οκτώβριο του 1975 έως τον Μάιο του 1976.

Η κιθάρα πουλήθηκε από τον Λάρι Κραγκ, ο οποίος ήταν ο επισκευαστής των μουσικών οργάνων του τραγουδιστή. Η αρχική απόδειξη αγοράς του 1977 δείχνει ότι ο Κραγκ την είχε αγοράσει από τον Ντίλαν έναντι 500 δολ.

Μία Fender Stratocaster, με την οποία ο θρύλος της ροκ έπαιξε το 1965 στο Newport Folk Festival, όταν άρχισε να χρησιμοποιεί ηλεκτρική κιθάρα, πουλήθηκε έναντι ενός εκατομμυρίου δολαρίων το 2013.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή