H «Ευρυδίκη» πλήττει την χώρα: Ακραία φαινόμενα όλη την εβδομάδα

H «Ευρυδίκη» πλήττει την χώρα: Ακραία φαινόμενα όλη την εβδομάδα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονα καιρικά φαινόμενα με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές καταιγίδες πλήττουν την κεντρική και νότια χώρα.

Από το μεσημέρι, σύμφωνα με το meteo.gr τα φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν κυρίως την Aνατολική Στερεά, το Kεντρικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

H «Ευρυδίκη» πλήττει την χώρα: Ακραία φαινόμενα όλη την εβδομάδα-1

Προβλήματα στο Ναύπλιο από την καταρρακτώδη βροχή

Πλημμυρισμένοι δρόμοι από την καταρρακτώδη βροχή  δημιούργησαν αρκετά προβλήματα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου στην Αργολίδα.

Στην περιοχή των Λευκακίων στο Ναύπλιο, ο δρόμος πλημμύρισε με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία. Στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου οι δρόμοι έγιναν αδιάβατοι για τους πεζούς και μόνο με αυτοκίνητο μπορούσε κάποιος να τους διασχίσει.

H «Ευρυδίκη» πλήττει την χώρα: Ακραία φαινόμενα όλη την εβδομάδα-2

Στο Αργολικό το ρέμα που περνά στο χωριό έχει φουσκώσει, στον κόμβο Νέα Τίρυνθας στη Νέα Εθνική. Επίσης υπήρξαν περιστατικά με πλημμυρισμένα υπόγεια σε Ναύπλιο και Άργος, ενώ η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε και ζημιές, όπως σε κατάστημα στο Ναύπλιο.

H «Ευρυδίκη» πλήττει την χώρα: Ακραία φαινόμενα όλη την εβδομάδα-3

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η καταιγίδα και στο πέρασμά της από την Κέρκυρα ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του το Σάββατο στο νησί όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από ορμητικά νερά.

Την ίδια ώρα, πάνω από 10 αυτοκίνητα στη Σύμη παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και έπεσαν στη θάλασσα, ενώ το νησί δεν έχει ρεύμα.

Ολοκληρη την Ελλάδα θα σαρώσει η «Ευριδίκη» αύριο

Την Τρίτη 14/11 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται στις δυτικές παράκτιες και νησιωτικές περιοχές και την Ήπειρο.

H «Ευρυδίκη» πλήττει την χώρα: Ακραία φαινόμενα όλη την εβδομάδα-4

 

H «Ευρυδίκη» πλήττει την χώρα: Ακραία φαινόμενα όλη την εβδομάδα-5

Ο χάρτης επάνω παρουσιάζει τη θέση του χαμηλού και τις βροχές τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 13/11, ενώ αυτός κάτω την θέση του χαμηλού και την συνολική βροχή που αναμένεται από το μεσημέρι έως το βράδυ της Τρίτης 14/11.

Το τριήμερο Τετάρτης-Παρασκευής (14-16/11) διαδοχικές διαταραχές οφειλόμενες σε έντονη αστάθεια στην ατμόσφαιρα θα προκαλέσουν βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, προκύπτει ότι έως την Πέμπτη 15 /11 θα επηρεαστούν κυρίως τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επικεντρώνονται κυρίως στην Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και το Αιγαίο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή