Συνάντηση Μέι – επιχειρηματιών με θέμα το Brexit

Συνάντηση Μέι – επιχειρηματιών με θέμα το Brexit

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα δεχθεί σήμερα πιέσεις από επιχειρηματίες προκειμένου να επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση εν μέσω ανησυχιών ότι η Βρετανία ίσως βγει από τη μεγαλύτερη εμπορική ένωση του κόσμου χωρίς μια συμφωνία.

Η Μέι έχει προσκαλέσει 15 επιχειρηματικούς ομίλους από τη Βρετανία και την ηπειρωτική Ευρώπη για συνομιλίες προκειμένου να τους παροτρύνει να στηρίξουν τη στρατηγική της για το Brexit και να πείσει τις εταιρίες να μην μεταφερθούν σε άλλες χώρες.

Η συνάντηση γίνεται ενώ καταγράφεται αργή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο από την ΕΕ, η οποία έχει δημιουργήσει αναταραχή στις επιχειρήσεις και έχει οδηγήσει σε προειδοποιήσεις ότι, εάν δεν συμφωνηθεί σύντομα μια μεταβατική περίοδος, κάποιοι ίσως αρχίσουν να ενεργοποιούν τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για το Brexit.

Η ευρωπαϊκή ένωση επιχειρήσεων BusinessEurope, που θα παρευρεθεί στις συνομιλίες, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι «ανησυχεί πάρα πολύ» για τον αργό ρυθμό των συνομιλιών του Brexit και κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση να προχωρήσει σε προτάσεις που μπορούν να τις επιταχύνουν. Η BusinessEurope είναι μια ένωση που εκπροσωπεί επιχειρήσεις από 34 ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανόμενης και της Βρετανίας.

Η πρόοδος στη σύνοδο των Βρυξελλών τον επόμενο μήνα θεωρείται σημαντικό ορόσημο στις συνομιλίες καθώς οι επιχειρήσεις ζητούν σαφήνεια έως τη νέα χρονιά, όταν πολλοί θα λάβουν επενδυτικές αποφάσεις ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν μετά το Brexit.

Η Μέι έχει εντείνει τις επαφές της με τις επιχειρήσεις τους τελευταίες μήνες, και συναντάται τακτικά με βρετανικά λόμπι και υψηλόβαθμους αξιωματούχους, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει δώσει πολλές λεπτομέρειες για το πώς θα μοιάζει πραγματικά η μελλοντική εμπορική συμφωνία.

Η σημερινή συνάντηση για πρώτη φορά θα διευρύνει αυτό το πρόγραμμα και θα περιλαμβάνει εκπροσώπους βιομηχανικών ομίλων από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και άλλα κράτη μέλη καθώς και βρετανικών και ευρωπαϊκών οργανισμών. Οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου θα συναντήσουν τη Μέι καθώς και τον υπουργό Επιχειρήσεων Γκρεγκ Κλαρκ, τον υπουργό για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις και τον υφυπουργό Οικονομικών Στίβεν Μπάρκλεϋ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή