Αυξήθηκαν οι τιμές των ελληνικών ομολόγων

Αυξήθηκαν οι τιμές των ελληνικών ομολόγων

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποκλιμάκωση των αποδόσεων καταγράφεται στο ξεκίνημα της τρίτης εβδομάδας του Νοεμβρίου καθώς η επικείμενη ανταλλαγή των 20 ομολόγων του PSI έχει ενεργοποιήσει τους αγοραστές με συνέπεια να αυξάνονται σημαντικά οι τιμές των κρατικών ομολόγων.

Ειδικότερα η τιμή του 2ετούς ομολόγου ανέρχεται στα 102,65 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να κυμαίνεται στο 2,80%, η τιμή του 5ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στα 101,20 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να ανέρχεται στο 4,09%. Το 10ετές ομόλογο αποτιμάται στα 91,50 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 5%.

Το spread του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στις 459 μονάδες βάσης. Το νέο διεθνές εταιρικό ομόλογο του Τιτάνα παρουσίασε τιμή στα 100,40 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 2,32%. Οι αποδόσεις των ομολόγων της Εθνικής τράπεζας και της Eurobank αντίστοιχα διαπραγματεύονται στο 2,45% και 2,70%. 

Στα εγχώρια εταιρικά ομόλογο, η απόδοση του ΟΠΑΠ ανέρχεται στο 2,85%, για την Μυτιληναίος η απόδοση διαμορφώνεται στο 3,06% και για την Τέρνα Ενεργειακή η απόδοση ανήλθε στο 3,86%. Οι αποδόσεις της Housemarket και της Sunlight αντίστοιχα διαμορφώθηκαν στο 4,23% και 3,89%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή