Πλήττει και τη Σύμη η «Ευρυδίκη»: Πάνω από 10 αυτοκίνητα έπεσαν στην θάλασσα (Βίντεο)

Πλήττει και τη Σύμη η «Ευρυδίκη»: Πάνω από 10 αυτοκίνητα έπεσαν στην θάλασσα (Βίντεο)

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερα από δέκα αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα στο νησί της Σύμης, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν για περίπου τρεις ώρες στην περιοχή, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος της Σύμης Λευτέρης Παπακολοδούκας.

Με πλωτό του λιμενικού σώματος μεταφέρονται από την Κάλυμνο, 10 άτομα από τον πυροσβεστικό σταθμό Ρόδου, προκειμένου να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν στο νησί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Επίσης, με οχηματαγωγό πλοίο θα μεταφερθούν από τη Ρόδο στη Σύμη πυροσβεστικά οχήματα.

Αυτή τη στιγμή το νησί είναι χωρίς ρεύμα, ενώ ανέφερε ότι άλλα 30 αυτοκίνητα λόγω των ορμητικών νερών έχουν παρασυρθεί σε διαφορετικά σημεία του νησιού.

«Τέτοιο καιρικό φαινόμενο δεν έχουμε ξαναδεί. Εύχομαι να μην υπάρχει κάποιο θύμα», ανέφερε ο δήμαρχος, μιλώντας για «τεράστια καταστροφή».

Στη Σύμη μεταβαίνει εκτάκτως ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, προκειμένου να συντονίσει το έργο προσωρινής αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή στο νησί. Ο κ. Σαντορινιός, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή στη στιγμή είναι στο γιαλό, όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση νερών και λάσπης.

Δήλωσε επίσης, ότι μηχανήματα του στρατού από τη Ρόδο αναμένεται να μεταφερθούν αύριο με το πλοίο της γραμμής στη Σύμη προκειμένου να συνδράμουν στα έργα αποκατάστασης, μετά τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο νησί.

Νωρίτερα, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue star paros, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει στο λιμάνι της Σύμης λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη θαλάσσια περιοχή. Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του για το λιμάνι της Ρόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή