Κεντροαριστερά: Εντονο παρασκήνιο με τον Β΄ γύρο

Κεντροαριστερά: Εντονο παρασκήνιο με τον Β΄ γύρο

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια αθέατη διελκυστίνδα με φόντο τον δεύτερο γύρο των εκλογών εκτυλίχθηκε το βράδυ της Δευτέρας, ενώ ήταν σε εξέλιξη ακόμα η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», αφότου έκλεισαν οι κάλπες αναπτύχθηκε έντονη κινητικότητα από στελέχη του χώρου ώστε να προωθήσουν τη μη διεξαγωγή δεύτερου γύρου. Η κεντρική λογική της συγκεκριμένης άποψης στηριζόταν στο γεγονός πως η συμμετοχή ήταν ανέλπιστα μεγάλη και με δεδομένο πως στον δεύτερο γύρο υπάρχει πάντα πτώση του αριθμού των ψηφισάντων, θα ήταν καλό να διατηρηθεί αυτή η εικόνα που καθιστούσε το εγχείρημα ιδιαιτέρως πετυχημένο στα μάτια της ευρύτερης κοινής γνώμης.

Απάντηση Ανδρουλάκη

Η συγκεκριμένη άποψη, μάλιστα, βρήκε θιασώτες και εντός της Επιτροπής Δεοντολογίας, με αποτέλεσμα ο κ. Αλιβιζάτος, ως όφειλε, να τη γνωστοποιήσει στον κ. Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του καθηγητή και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής των Εκλογών κ. Αλιβιζάτου με τον δεύτερο τη τάξει σε ψήφους, για να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του. Η απάντηση του κ. Ανδρουλάκη ήταν σαφής, λέγοντας πως από τη στιγμή που η κ. Γεννηματά θα πέσει κάτω από το 45%, κάτι που ήδη είχε αρχίσει να διαφαίνεται ως πιθανό σενάριο, δεν υπάρχει καμία διάθεση απόσυρσης από την εκλογική κούρσα και θα πραγματοποιηθεί κανονικά ο δεύτερος γύρος.

Με δεδομένη τη σχετική φημολογία, λίγο μετά τις 9.30 ο πρώην γραμματέας του Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη, Στέφανος Ξεκαλάκης, με συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο εξέφρασε την πρόθεση να πραγματοποιηθεί ο δεύτερος γύρος, κάνοντας λόγο για σεβασμό στην προσέλευση του κόσμου.

Το χρονικό σημείο της συνέντευξης, σε μια στιγμή κατά την οποία δεν υπήρχε ακόμα σαφές αποτέλεσμα, αποτυπώνει και το μπρα ντε φερ που βρισκόταν σε εξέλιξη μεταξύ των δύο διαφορετικών προσεγγίσεων.

Αγνοια στη Χαρ. Τρικούπη

Την ίδια ώρα, στη Χαριλάου Τρικούπη δήλωναν άγνοια για όσα διαδραματίζονταν στο παρασκήνιο, λέγοντας πως η διεξαγωγή του δεύτερου γύρου είναι ευπρόσδεκτη από τη στιγμή που προβλέπεται από τις διαδικασίες. Πρόσθεταν, δε, ότι η αναμέτρηση της Κυριακής επιβάλλεται προκειμένου ο νικητής και νέος επικεφαλής του φορέα να έχει «καθαρή» και όχι «θολή» εντολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή