Aπάντηση Γεννηματά σε Ανδρουλάκη για την οικογενειοκρατία

Aπάντηση Γεννηματά σε Ανδρουλάκη για την οικογενειοκρατία

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, τοποθετήθηκε για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά και την «μάχη» της με τον Νίκο Ανδρουλάκη για την ηγεσία του νέου φορέα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι ακόμη και στα πιο αισιόδοξα σχέδιά της δεν περίμενε την τόσο μαζική συμμετοχή στις εκλογές.

«Πέρασε το μήνυμά μας και τα συμπεράσματα είναι πολλαπλά. Πρόκειται για την πρώτη σημαντική αντίδραση στην κυβέρνηση. Δόθηκε μέσα από τις εκλογές η δυνατότητα σε μεγάλη μερίδα πολιτών να εκφραστεί», πρόσθεσε η κ. Γεννηματά και συνέχισε λέγοντας ότι «στη μεγάλη πλειοψηφία του ο κόσμος που ψήφισε είναι κόσμος που επιστρέφει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει ο βασικός κορμός της προσπάθειας για την κεντροαριστερά. Ο πρώτος γύρος των εκλογών είναι νίκη της κεντροαριστεράς και της προσπάθειας που κάνουμε για τον ενιαίο φορέα. Τολμήσαμε κάναμε το βήμα, επιλέξαμε την ανανέωση και συνεχίζουμε για να ολοκληρώσουμε η προσπάθεια αυτή. Είναι φανερό πως τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα από την μαζικότητα της διαδικασίας. Δεν βάζουμε πήχη στην επόμενη ημέρα για την κεντροαριστερά». 

Απαντώντας στις χθεσινές τοποθετήσεις του έτερου υποψηφίου, Νίκου Ανδρουλάκη, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Δεν απαντώ στις τοποθετήσεις του κ. Ανδρουλάκη για πολιτικό χρίσμα. Δεν απαντώ σε μικρότητες και χτυπήματα κάτω από τη μέση. Η προτεραιότητά μου είναι η ολοκλήρωση του εγχειρήματος. Επί της ουσίας δεν με αφορά ο όρος οικογενειοκρατία. 17 χρόνια που είμαι στην πολιτική το έχω ακούσει άπειρες φορές. Ο Γιώργος Γεννηματάς δεν προέρχεται από κανένα τζάκι και δεν έβγαλε ποτέ χρήματα από την πολιτική. Δεν έγινε ποτέ πρωθυπουργός και πέρασαν έξι χρόνια από τον θάνατό του για να αποφασίσω να ασχοληθώ ενεργά με τα κοινά».

«Πάντα ένας δεύτερος γύρος είναι πιο διχαστικός από τον πρώτο αλλά δεν επιλέγω αυτή τη λογική. Αν ο κ. Ανδρουλάκης το ζητούσε ναι δεν θα πηγαίναμε σε δεύτερο γύρο», πρόσθεσε ενώ όπως είπε, «Δεν ζητάω να τοποθετηθεί κανένας ανοιχτά υπέρ μου. Ζητάω από όλους όμως να είναι παρόντες στο εγχείρημα. Ξεκινήσαμε μαζί θα συνεχίσουμε μαζί. Όλους μας ενδιαφέρει η Δευτέρα και όχι η Κυριακή. Η ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα θα προκύψει από το ενιαίο ψηφοδέλτιο κάτι το οποίο σήμερα δεν υπάρχει. Σήμερα υπάρχει συνεννόηση και συντονισμός των κοινοβουλευτικών ομάδων. Όλοι θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα παράταξη. Τα έχω στο μυαλό μου αλλά ρόλοι δεν έχουν δοθεί. Σε περίπτωση εκλογών είμαστε πανέτοιμοι. Οι κύριοι Καμίνης και Θεοδωράκης θα έχουν καθοριστικό ρόλο στο αύριο της παράταξης».

Σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα, αναφερόμενη στο κοινωνικό επίδομα που ανακοίνωσε εχθές ο Πρωθυπουργός σημείωσε: «πρόκειται για αντίδωρο που προέρχεται από την υπερφορολόγηση του λαού. Δεν είναι τυχαίο πως μία ημέρα μετά το ηχηρό μήνυμα από τις εκλογές της κεντροαριστεράς, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε μία τέτοια παροχή η οποία είναι σε μεγάλο μέρος της προέρχεται από υποχρεώσεις του Δημοσίου και δικαστικές αποφάσεις», ενώ για το ζήτημα του κ. Καμμένου η κα. Γεννηματά είπε: «δεν μας ικανοποιεί η μέχρι τώρα τοποθέτηση του Υπουργείου για το συγκεκριμένο ζήτημα και περιμένουμε την τοποθέτηση του Υπουργού στη Βουλή».

Τέλος αναφορικά με το τι θα γίνει τον «πράσινο ήλιο του ΠΑΣΟΚ» η Πρόεδρος του κόμματος τόνισε πως στις ερχόμενες εκλογές το έμβλημα του ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται μαζί με το έμβλημα του νέου φορέα στα ψηφοδέλτια.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή