Κυρίαρχος ξανά ο Αυθεντικός Μαραθώνιος

Κυρίαρχος ξανά ο Αυθεντικός Μαραθώνιος

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ιστορία πέρασε ακόμη μία διοργάνωση Μαραθωνίου στην κλασική διαδρομή. Χιλιάδες αθλητές, αθλήτριες και αθλούμενοι από 101 χώρες βρέθηκαν στην Αθήνα για να λάβουν μέρος είτε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο είτε σε κάποιο άλλο αγώνισμα. Ούτε και φέτος σημειώθηκε ρεκόρ, παρά μόνον κάποιες καλές επιδόσεις.

Στους άνδρες υπήρξε… κενυατική κυριαρχία. Ο νικητής Σάμιουελ Καλαλέι (2:12.17) πέτυχε τη 10η επίδοση όλων των εποχών στη διοργάνωση της Αθήνας. Αντιθέτως, οι επιδόσεις στις γυναίκες ήταν χαμηλές. Πρώτευσε η Μπενταρού Μπαντάνε (Αιθιοπία).

Από ελληνικής πλευράς, ο Κώστας Γκελαούζος (2:27.21) πέτυχε την πρώτη νίκη σε πανελλήνιο πρωτάθλημα. Αφησε στη δεύτερη θέση τον περυσινό νικητή, τον Χριστόφορο Μερούση (2:28.19), ο οποίος έχει στο βιογραφικό τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Ο Γκελαούζος χάρισε τίτλο Μαραθωνίου στον Παναθηναϊκό, ύστερα από 27 χρόνια (το 1990 είχε νικήσει ο Γιώργος Μάλλιαρης με 2:29.53). Τρίτος ήρθε ο Παναγιώτης Καραΐσκος (2:28.57). «Ο αγώνας ήταν δύσκολος. Μεγάλη στιγμή ήταν η στιγμή που μπήκα πρώτος, από ελληνικής πλευράς, στο Παναθηναϊκό Στάδιο», δήλωσε ο Ελληνας πρωταθλητής.

Η Ράνια Ρεμπούλη με 2:49.06 κατέκτησε για τρίτη φορά τον τίτλο στο πανελλήνιο. Ακολούθησαν η Γλυκερία Τζατζιά (2:51.14) και η Φωτεινή Δαγκλή Παγκότο (2:53.58). «Ηθελα πολύ τη νίκη διότι είχα μια δύσκολη χρονιά με πολλούς τραυματισμούς. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες διότι είχε πολλή υγρασία», υπογράμμισε η πανελληνιονίκης.

Οπως σε κάθε διοργάνωση, έτσι και φέτος, υπήρχαν άνθρωποι που αγωνίστηκαν για κάποιο σκοπό. Η Δήμητρα Μπαϊρακτάρη, Ελληνοαμερικανίδα από το Νιου Τζέρσεϊ, έτρεξε με σάκο βάρους 19 κιλών (42 πάουντς, όσα και τα χιλιόμετρα του αγώνα), θέλοντας με αυτό να συμβολίσει το «βάρος» από τη θυσία των πεσόντων στη Μάχη του Μαραθώνα και στην εισβολή στην Κύπρο. Ο 32χρονος Διονύσης Βασιλάκος, δισέγγονος του ασημένιου ολυμπιονίκη του 1896 Χαρίλαου Βασιλάκου, αγωνίστηκε θέλοντας να αποδώσει τον ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του παππού του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή