Ευρωλίγκα – ΠΑΟ: Όχι πισωγύρισμα με Χίμκι

Ευρωλίγκα – ΠΑΟ: Όχι πισωγύρισμα με Χίμκι

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nικηφόρο συνέχεια στο δύσκολο οδοιπορικό της προηγούμενης εβδομάδας θέλει να δώσει ο Παναθηναϊκός Superfoods, αντιμετωπίζοντας σήμερα (21.15) τη Χίμκι στο ΟΑΚΑ για την 7η αγωνιστική της νέας «διαβολοβδομάδας» της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» έδειξαν δυνατά αντανακλαστικά ύστερα από τις δύο ήττες στα παιχνίδια με την Μπασκόνια και την ΑΕΚ (ημιτελικός Κυπέλλου), απαντώντας με δύο νίκες σε διάστημα μικρότερο των 48 ωρών. Η επικράτηση του «τριφυλλιού» κόντρα στον Ολυμπιακό και στο κατάμεστο ΣΕΦ έδειξε ότι έγινε νέα αρχή στη νοοτροπία αντιμετώπισης των εκτός έδρας αναμετρήσεων της Ευρωλίγκας, ενώ ταυτόχρονα ισχυροποιήθηκε το ψυχολογικό πλεονέκτημα έναντι του «αιώνιου» αντιπάλου, ο οποίος γνώρισε δεύτερη ήττα σε διάστημα ενός μηνός.

Ο Παναθηναϊκός με κεκτημένη ταχύτητα και συγκέντρωση πέρασε εύκολο απόγευμα προχθές στη Νέα Σμύρνη και το κέρδος του Πασκουάλ είναι η θετική ανταπόκριση παικτών όπως οι Ντένμον, Ογκαστ και Αντετοκούνμπο, στους οποίους δόθηκε χρόνος συμμετοχής κόντρα στον Πανιώνιο. Η Χίμκι (χωρίς Χάνεϊκατ και Γκιλ) είναι ισόβαθμη με την ΤΣΣΚΑ στην πρώτη θέση (5 νίκες-1 ήττα), αν και ο Ελληνας τεχνικός της, Γιώργος Μπαρτζώκας, τόνισε ότι «ο Παναθηναϊκός στην έδρα του, φέτος, χάνει πολύ σπάνια». Η τετράδα των συνεχόμενων αγώνων του ΠΑΟ θα ολοκληρωθεί μεθαύριο στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα παίξει με την Εφές.

Στον Ολυμπιακό, η ήττα από τον Παναθηναϊκό προκάλεσε περιορισμένη αντίδραση της εξέδρας κατά του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο οποίος απάντησε: «Θέλω να κερδίζει η ομάδα και ας σκοράρει πενήντα πόντους. Σε όποιον αρέσει αυτό το μπάσκετ. Κάναμε μια ήττα και πρέπει να φτιάξουμε την ψυχολογία μας». Ο Σφαιρόπουλος αναμένει την επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη ύστερα από την παρατεταμένη αποθεραπεία του (οστεοχονδρίτιδα κνημιαίου κυρτώματος από τις 5 Οκτωβρίου), όμως ούτε στον αυριανό αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε, στην Κωνσταντινούπολη, θα υπολογίζει τον αρχηγό της ομάδας που θα δοκιμάσει να προπονηθεί, με την επιστροφή της αποστολής, ενόψει του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα, την Παρασκευή, στο ΣΕΦ.

Παράλληλα, οι διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού, όπως αναμενόταν, λόγω των επαγγελματικών δεσμεύσεών τους, επέλεξαν να αρνηθούν τη συμμετοχή τους στην εθνική ομάδα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου 2019. Οι Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Παπαπέτρου (Ελλάδα), Μιλουτίνοφ (Σερβία) και Στρέλνιεκς (Λετονία) σε κοινή δήλωσή τους τονίζουν: «Είναι πραγματικά αδύνατον και άκρως αντιεπαγγελματικό να απουσιάσουμε από τις ιδιαίτερα σημαντικές αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μας στην Ευρωλίγκα και ενώ οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη χάσει το μεγαλύτερο μέρος της καλοκαιρινής προετοιμασίας, λόγω της συμμετοχής στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ». Οι Ελληνες διεθνείς υπενθυμίζουν ότι στο παρελθόν ανταποκρίθηκαν σε κάθε κλήση της Εθνικής, έχοντας δείξει ακόμη και αυταπάρνηση σε θέματα τραυματισμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή