NEWSLETTER

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Αρχιπέλαγος συστήνεται

Το νέο φωτογραφικό λεύκωμα του Στράτου Καλαφάτη με τίτλο «Αρχιπέλαγος», το οποίο μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αγρα, θα παρουσιαστεί το ερχόμενο Σάββατο στις 7.30 μ.μ. στην γκαλερί Bernier/Eliades (Επταχάλκου 11, Θησείο). Τη δίγλωσση έκδοση θα παρουσιάσει ο ίδιος ο φωτογράφος, ο οποίος ταξίδεψε ξανά στο Αιγαίο δέκα χρόνια μετά την πρώτη του περιήγηση στο «Αρχιπέλαγος» απαθανατίζοντας τους ίδιους τόπους, καθώς και ο εκδότης της Αγρας, Σταύρος Πετσόπουλος.

Τώρα και η Αυστραλία

Mετά την πρόσφατη απόφαση των Εκδόσεων του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ να «μπλοκάρουν» την πρόσβαση σε πάνω από 300 επιστημονικά άρθρα κατόπιν αιτήματος της κινεζικής κυβέρνησης, στις πιέσεις του Πεκίνου υπέκυψαν και οι αυστραλιανές εκδόσεις Allen & Unwin, που μόλις ανακοίνωσαν ότι δεν θα προχωρήσουν με την κυκλοφορία του βιβλίου «Silent Invasion: How China is Turning Australia into a Puppet State», καθώς δέχτηκαν σοβαρές απειλές. Γραμμένο από τον ακαδημαϊκό και συγγραφέα Κλιβ Χάμιλτον, το βιβλίο καταπιάνεται με τη δράση του κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος στην Αυστραλία.

Ο Νέβιλ στην Αθήνα

«Ο τύπος ξέρει να γράφει», είχε απαντήσει ο σπουδαίος Τζέιμς Ελροϊ όταν του ζήτησαν να μιλήσει για το έργο του Στούαρτ Νέβιλ. Ο Ιρλανδός συγγραφέας θα επισκεφθεί σε λίγες ημέρες την Αθήνα για μία μοναδική εμφάνιση καλεσμένος των Public και των εκδόσεων Μεταίχμιο. Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ στο Public Cafe του Συντάγματος, οι φανατικοί αναγνώστες της αστυνομικής λογοτεχνίας θα έχουν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν από κοντά και να του θέσουν ερωτήσεις. Στην εκδήλωση, που διοργανώνεται από τα Public, τις εκδόσεις Μεταίχμιο και την Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας, με τον Στούαρτ Νέβιλ θα συνομιλήσουν η συγγραφέας-μεταφράστρια Χίλντα Παπαδημητρίου και η συγγραφέας και μεταφράστρια των βιβλίων του Βάσια Τζανακάρη (Καραγεώργη Σερβίας 1).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή