Anahita: πάμε για περσική κουζίνα;

Anahita: πάμε για περσική κουζίνα;

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Anahita είναι ένα από τα ελάχιστα περσικά εστιατόρια της Αθήνας κι η κουζίνα που σερβίρει είναι πρωτότυπη και πολύ ενδιαφέρουσα.

Η θέση: Χωμένο σε ένα στενό, σε μια συνοικία του Χαλανδρίου, τόσο κοντά και τόσο μακριά από το πολύβουο κέντρο του.

Η ατμόσφαιρα: Ο χώρος του δεν λέει πολλά, συντηρητικά έθνικ και κάπως παλιομοδίτικος, ενώ η μουσική δίνει το στίγμα, σε χαλαρούς τόνους. Το σέρβις είναι ευγενέστατο κι εξυπηρετικό.

Το φαγητό: Λειτουργεί από το 1990 κι έχει πιστούς θαμώνες, ενώ προσελκύει και κοινό με γευστικές αναζητήσεις, που επιθυμεί να διευρύνει τους γαστρονομικούς του ορίζοντες προς άγνωστα, ανατολίτικα μονοπάτια. Δοκιμάσαμε και μας άρεσε το ναργκεσί, που είναι σπανάκι μαγειρεμένο με αυγό, σκόρδο κι ανατολίτικα μπαχαρικά και το απρόσμενα νόστιμο κουφτέ μπερεντζί, που αποτελείται από δυο εξωτικούς, πελώριους κρεάτινους κεφτέδες ζυμωμένους με φάβα, σε μια ελαφριά σάλτσα ντομάτας.

Anahita: πάμε για περσική κουζίνα;-1

Ζουμερό κι απολαυστικό ήταν το κεμπάμπ κουμπιντέ από αρνίσιο κιμά, το τζουτζέ κεμπάμπ με κοτόπουλο ήταν μάλλον αδιάφορο και παραπάνω ψημένο, το ζερέσκ πολό με φραγκοστάφυλο, φιστίκι Αιγίνης και αμύγδαλο είναι ένα βαθιά εξωτικό και γευστικά ασυνήθιστο περσικό πιλάφι, και το κεμπάμπ μπαργκ με φιλέτο μοσχάρι ήταν μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική, αρκετά καλά μαγειρεμένο και ζουμερό. Τα συνοδεύσαμε με αφράτο και σπυρωτό περσικό ρύζι μπασμάτι με σαφράν, αλλά κατόπιν παραγγελίες ετοιμάζουν και ξεροψημένο ρύζι ταχντίγκ (tahdig). Για επιδόρπιο δοκιμάσαμε Φαλουντέ, ένα διασκεδαστικό και πολύ δροσιστικό σορμπέ με ροδόνερο, βύσσινο και νουντλς!

Ο λογαριασμός: 40€ /ζευγάρι χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Προσπεράστε το χύμα κρασί τους κι επιλέξτε μια μπίρα, που έτσι κι αλλιώς ταιριάζει με τη συγκεκριμένη κουζίνα.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά Τρίτη – Σάββατο 18.30-00.00, Κυριακή 12.00-00.00, Δευτέρα κλειστά.

Anahita,

Χρυσοστόμου Σμύρνης 3, Χαλάνδρι,

Τ/210-68.91.222.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή