ΝΔ: 720 εκατ. για επιδόματα και τα υπόλοιπα σε κρατικές υποχρεώσεις

ΝΔ: 720 εκατ. για επιδόματα και τα υπόλοιπα σε κρατικές υποχρεώσεις

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζουν ότι τα 720 εκατ. ευρώ του κοινωνικού μερίσματος θα δοθούν για επιδόματα, ενώ τα υπόλοιπα αφορούν υποχρεώσεις του κράτους στους συνταξιούχους και την έκτακτη επιδότηση της ΔΕΗ που «είναι ένα πρόβλημα που προκάλεσε η ίδια η κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές , ο πρόεδρος της κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέπτεται το Στρασβούργο, συναντήθηκε και συζήτησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι και τον επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Γκι Φερχόφσταντ, για την ευρύτερη αρχιτεκτονική της Ευρώπης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τελεί εν αναμονή του νόμου που θα φέρει η κυβέρνηση για το μέρισμα και θα στηρίξει οποιοδήποτε μέτρο ανακουφίζει τους Έλληνες πολίτες, σημείωσαν οι πηγές της ΝΔ από το Στρασβούργο.

Εξάλλου, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η ΝΔ θα κάνει παρέμβαση για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και θα κινηθεί πιο επιθετικά, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο μηνυτήριας αναφοράς.

Νωρίτερα το πρωί , ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γκουίντο Ραϊμόντι, ενώ θα ακολουθήσει σειρά επαφών, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τoυ Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, τον γγ του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στη Συνέλευση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή