Συνελήφθησαν 69 εξτρεμιστές στην Μόσχα

Συνελήφθησαν 69 εξτρεμιστές στην Μόσχα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Άνδρες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) σε συνεργασία με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών συνέλαβαν στην περιοχή της Μόσχας 69 μέλη της διεθνούς εξτρεμιστικής οργάνωσης «Ταμπλίγκι Τζαμαάτ» (έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των εξτρεμιστικών οργανώσεων με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ρωσίας στις 7 Μαΐου του 2009 και έχει τεθεί εκτός νόμου στη χώρα αυτή). Τη σχετική ανακοίνωση έκανε το Κέντρο Δημοσίων Σχέσεων της FSB στο πρακτορείο TASS.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα εν λόγω άτομα συνελήφθησαν μετά τη συντονισμένη δράση της FSB και του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, όπως και ότι καθοδηγητές του πυρήνα της οργάνωσης αυτής ήσαν πολίτες χωρών της Κεντρικής Ασίας, ενώ στη δράση της οργάνωσης είχαν εμπλακεί και Ρώσοι πολίτες. Τα μέλη της οργάνωσης λειτουργούσαν με συνωμοτικούς κανόνες και ενεργούσαν εναντίον των αρχών ασφαλείας.

Εναντίον των 69 μελών της εξτρεμιστικής οργάνωσης ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, ενώ κατά τη διάρκεια των ερευνών στους χώρους όπου διέμεναν κατασχέθηκαν μέσα επικοινωνίας, βιβλία εξτρεμιστικού περιεχομένου καθώς και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που περιείχαν αναφορές για τη δραστηριότητα της οργάνωσης.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η FSB είχε ανακοινώσει τη σύλληψη επτά ατόμων που ήταν μέλη πυρήνα της οργάνωσης «Ταμπλίγκι Τζαμαάτ», στα οποία έδιναν εντολές καθοδηγητές από το εξωτερικό. Παρόμοιοι πυρήνες εξαρθρώθηκαν εφέτος και στις πόλεις Καζάν και Κριμαία.

Πηγή: ΑΠΕ, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή