Ερευνα κατά δικαστικών για τα «στημένα»

Ερευνα κατά δικαστικών για τα «στημένα»

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλή έρευνα, πειθαρχική και ποινική, έχει διαταχθεί για τους δικαστικούς λειτουργούς, πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών και δύο μέλη, που εξέδωσαν το βούλευμα για την υπόθεση των στημένων αγώνων και των παράνομων στοιχημάτων.

Η πειθαρχική έρευνα διενεργείται ήδη από την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Χρυσούλα Παρασκευά, που έχει και την εποπτεία του πειθαρχικού ελέγχου για όλους τους δικαστικούς, όπου σύμφωνα με πληροφορίες οι ελεγχόμενοι δικαστικοί έχουν κληθεί και έχουν παράσχει εξηγήσεις. Η πειθαρχική όσο και η ποινική έρευνα δρομολογήθηκαν μετά από σχετική εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, και σε ότι αφορά το σκέλος της ποινικής έρευνας, την παραγγελία για τη διενέργειά της έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Η ποινική προκαταρκτική διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για την υπόθεση των στημένων εκδόθηκε πρόσφατα 14 μήνες μετά την υποβολή της σχετικής εισαγγελικής πρότασης από τον εισαγγελέα Σταμάτη Δασκαλόπουλο. Για την χρονική καθυστέρηση έκδοσής του διενεργούνται οι δύο έρευνες, προκειμένου να ελεχθεί αν υπάρχουν πειθαρχικές ή ποινικές ευθύνες για την μη έγκαιρη έκδοση του βουλεύματος.

Σημειώνεται, ότι με το εν λόγω βούλευμα, μεταξύ των άλλων παραγόντων του ποδοσφαίρου, παραπέμπεται σε δίκη με την κατηγορία αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος (κακούργημα) και την κατηγορία της σύστασης και συμμορίας (πλημμέλημα) και ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, πρόεδρος του Ολυμπιακού έως πρότινος, ενώ έχει απαλλαγεί από τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, εκβίασης και ηθικής αυτουργίας σε έκκρηξη.

Με το βούλευμα αυτό του απαγορεύθηκε η ενασχόληση με θέματα ποδοσφαίρου όσο διαρκεί η δικαστική εκκρεμότητα και με ανακοίνωσή του μετά την έκδοση του βουλεύματος ο κ.Μαρινάκης για την θέση του Προέδρου στον Ολυμπιακό όρισε τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή