Χρυσό Τιμόνι 2017» για το Volkswagen Arteon

Χρυσό Τιμόνι 2017» για το Volkswagen Arteon

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Μία επιτροπή στην οποία εκτός άλλων συμμετείχαν πρώην και νυν παγκόσμιοι πρωταθλητές ράλλυ όπως ο Βάλτερ Ρερλ και ο Σεμπαστιάν Οζιέ, δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου με πολλά χρόνια εμπειρίας, μεγάλα ονόματα στο design, το connectivity (συνδεσιμότητα), μηχανικοί και αεροδυναμιστές και – για πρώτη φορά – εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων, ανέδειξαν το εντυπωσιακό σεντάν της Volkswagen στην πρώτη θέση στην κατηγορία των «μεσαίων και πολυτελών μοντέλων» για το 2017, απονέμοντάς του το «Χρυσό Τιμόνι 2017». 

 

Η απονομή του βραβείου έγινε σε ειδική τελετή στο κτίριο του εκδοτικού οίκου Axel-Springer, που εκδίδει τα AUTO BILD και Bild am Sonntag, έντυπα που διοργανώνουν το διαγωνισμό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το βραβείο παρέλαβε ο Δρ. Φρανκ Γουέλς (Frank Welsch), μέλος του Δ.Σ. του κλάδου επιβατικών της Volkswagen, αρμόδιος για την ανάπτυξη, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την αποδοχή που έχει γνωρίσει το νέο Arteon. Κάθε σημείο πάνω σε αυτό το σπορ σεντάν εκφράζει το τεράστιο πάθος που έβγαλαν σχεδιαστές και μηχανικοί στην εξέλιξή του. Το “Χρυσό Τιμόνι 2017” αποτελεί την αναγνώριση της δουλειάς που έχουν κάνει όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτό το project». 
 

Το Χρυσό Τιμόνι απονέμεται κάθε χρόνο, σε μοντέλα που διαγωνίζονται στις εξής κατηγορίες: μικρά και compact, μικρά SUV, μεγάλα SUV, μεσαία-πολυτελή και τέλος σπορ μοντέλα. Το βαρύτιμο τρόπαιο για το 2017 διεκδίκησαν συνολικά 42 μοντέλα, από τα οποία οι αναγνώστες των Auto Bild, Bild am Sonntag και των θυγατρικών τους σε 20 χώρες ανά την Ευρώπη, ανέδειξαν μέσα από ψηφοφορία τα τέσσερα επικρατέστερα σε κάθε κατηγορία. Στη συνέχεια, ακολούθησαν δοκιμές στην πίστα του Μπαλόκο, στην Ιταλία, με την επιτροπή αποτελούμενη από 53 προσωπικότητες από διάφορους χώρους, να καταλήγει στους τελικούς νικητές μέσα από μία ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία.
 
Στην αιτιολόγηση της απονομής του βραβείου στο Arteon, τα μέλη της επιτροπής ανέφεραν ότι το μοντέλο της Volkswagen ξεχωρίζει ως «ένα αληθινό all-rounder, ένα gran turismo με εξαιρετικά ζυγισμένο πλαίσιο, τεχνολογικά προηγμένους κινητήρες και άψογο σύστημα διεύθυνσης». Το Arteon διατίθεται στην Ελλάδα με πολύ πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού και πληθώρα συστημάτων ενημέρωσης/ψυχαγωγίας, άνεσης και ασφάλειας, αποκλειστικά σε δίλιτρους κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου και τιμές που ξεκινούν από τα 39.900 €.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή