Οργή για τις ρατσιστικές δηλώσεις του Karl Lagerfeld

Οργή για τις ρατσιστικές δηλώσεις του Karl Lagerfeld

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχικά θέλησε να εκφράσει τις απόψεις του σχεδιάζοντας ένα σκίτσο της Άνγκελα Μέρκελ (δείτε το εδώ). Το ρατσιστικό όμως παραλήρημα του Καρλ Λάγκερφελντ στην εκπομπή Salut les terriens! στο γαλλικό κανάλι C8, προκάλεσε και δικαιολογημένα την οργή μεγάλης μερίδας του κόσμου που έσπευσε να την εκφράσει στα social media και όχι μόνο.

Ο Κάιζερ της μόδας σε μια προσπάθεια να επιτεθεί στην Γερμανίδα καγκελάριο για το άνοιγμα των συνόρων της Γερμανίας στους μετανάστες, αναφέρθηκε στο Ολοκαύτωμα και έλαβε σκληρή κριτική για τις απόψεις του.

"Δεν γίνεται κάποιοι -ακόμα κι αν τους χωρίζουν δεκαετίες- να σκοτώνουν εκατομμύρια Εβραίους για να μπορείς εσύ να φέρνεις εκατομμύρια από τους χειρότερους εχθρούς τους σε ένα μέρος," είπε ο 80χρονος σχεδιαστής του οίκου Chanel σε μία γαλλική εκπομπή.

"Ξέρω κάποιον στη Γερμανία που πήρε υπό την προστασία του ένα μικρό παιδί από τη Συρία και μετά από τέσσερις μέρες είπε: 'Το καλύτερο πράγμα που ανακάλυψε η Γερμανία ήταν το Ολοκαύτωμα," συμπλήρωσε.

O Lagerfeld, που γεννήθηκε στο Αμβούργο τη χρονική περίοδο που ο Αδόλφος Χίτλερ ανακτούσε όλο και περισσότερη δύναμη, λίγο νωρίτερα είχε ασκήσει κριτική στη Merkel για το γεγονός πως η Γερμανία επέτρεψε την είσοδο στη χώρα σε πάνω από 1 εκατομμύριο αιτούντες ασύλου απ' όταν ξεκίνησε μεταναστευτική κρίση το 2015.

"Η Merkel είχε ήδη εκατομμύρια (μετανάστες) που είχαν ενσωματωθεί και δούλευαν και όλα… δεν χρειαζόταν να πάρει άλλο ένα εκατομμύριο για να βελτιώσει την εικόνα της, επειδή όλοι την έβλεπαν σαν την ''κακιά μητριά'' μετά τη κρίση στην Ελλάδα", δήλωσε ο Lagerfeld.

Όπως αναφέρει η Bild, το γαλλικό ανώτατο Εποπτικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δέχθηκε εκατοντάδες καταγγελίες για τη συνέντευξη και εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε επίπληξη του παρουσιαστή της εκπομπής, Τιερί Αρντισόν.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο σχεδιαστής προκαλεί με τις δηλώσεις του, και παρά το γεγονός ότι πολλοί υποστηρικτές του προσπαθούν να αποδώσουν τα λεγόμενά του στην μεγάλη ηλικία του, δυστυχώς τα σχόλια ενός ανθρώπου που επηρεάζει την γνώμη του κοινού, σχετικά με το Ολοκαύτωμα και την προσφυγική κρίση, σε δημόσιο βήμα, δεν είναι σε καμία περίπτωση δικαιολογημένα.

 

Διαβάστε περισσότερα στο mustonline.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή