Κεντροαριστερά: στην τελική ευθεία προς τη δεύτερη κάλπη

Κεντροαριστερά: στην τελική ευθεία προς τη δεύτερη κάλπη

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά την πάγια τακτική της σε όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, η Φ. Γεννηματά δεν άφησε αναπάντητα τα όσα είπε πριν από 48 ώρες ο Ν. Ανδρουλάκης περί οικογενειοκρατίας. Με συνέντευξή της χθες στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για χτυπήματα κάτω από τη μέση και «μικρότητες» στις οποίες δεν προτίθεται να πάρει θέση. «Επί της ουσίας δεν με αφορά ο όρος οικογενειοκρατία. Δεκαεπτά χρόνια που είμαι στην πολιτική, το έχω ακούσει άπειρες φορές. Ο Γιώργος Γεννηματάς δεν προέρχεται από κανένα τζάκι και δεν έβγαλε ποτέ χρήματα από την πολιτική», σημείωσε χαρακτηριστικά. Η πλευρά Ανδρουλάκη δεν θέλησε να δώσει συνέχεια. Ο ίδιος ο ευρωβουλευτής δεν τοποθετήθηκε εκ νέου, συνεργάτες του ωστόσο σημείωναν στην «Κ» πως οι αναφορές του δεν ήταν προσωπικές αλλά αποτύπωσαν την πάγια θέση του περί ίσων ευκαιριών στον δημόσιο βίο.

Τώρα στο ζήτημα των συμμαχιών ενόψει της ερχόμενης Κυριακής, εάν κάποιος περιμένει πως οι δύο βασικοί ηττημένοι της εκλογικής κούρσας, ο Γ. Καμίνης και ο Στ. Θεοδωράκης, θα δώσουν «γραμμή» επιχειρώντας να παρέμβουν στο αποτέλεσμα, μάλλον σφάλλει. Η πάγια αυτή τακτική σε τέτοιου είδους εκλογικές διαδικασίες, όπου οι χαμένοι δίνουν στήριξη στους τελικούς «μονομάχους», δεν θα ακολουθηθεί σε αυτές τις εκλογές, ώστε να μη δοθεί η εικόνα πως υπήρξε συναλλαγή με κάποιον υποψήφιο με στόχο την επόμενη μέρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ της πρώτης τετράδας. Η αρχή έγινε χθες το απόγευμα με τη συνάντηση του Γ. Καμίνη με τη Φ. Γεννηματά, που προς επίρρωσιν των προαναφερθέντων δεν έβγαλε κάποια είδηση, καθώς ο δήμαρχος της Αθήνας εστιάζει στην υψηλή συμμετοχή λέγοντας «εκπροσωπώ αξίες, δεν καθοδηγώ ανθρώπους». Σήμερα αναμένεται συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων και με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος έλαβε την πρωτοβουλία να τηλεφωνήσει σε όλους τους υποψηφίους.

Στο Ποτάμι

Στο στρατόπεδο του έτερου κοινοβουλευτικού κόμματος, του Ποταμιού, η γραμμή είναι ακριβώς ίδια. Οπως αποφασίστηκε χθες αργά το απόγευμα στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, δεν πρόκειται να δοθεί «γραμμή» στα στελέχη και στους φίλους του κόμματος, ενώ παράλληλα έγινε εκτενής αναφορά στην αναγκαιότητα να υπάρξει εκ νέου μεγάλη συμμετοχή ώστε να επισφραγιστεί η επιτυχία του εγχειρήματος. Νωρίτερα, πάντως, υπήρξαν τριγμοί στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δ. Τσιόδρας δήλωσε πως θα ήταν καλό να μην πάμε σε δεύτερο γύρο, με τον βουλευτή του κόμματος Σπ. Δανέλλη να σχολιάζει στο ίδιο μήκος κύματος. Οι δηλώσεις προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια της ηγεσίας του Ποταμιού, με αρμόδιες πηγές να αναφέρουν πως οι εν λόγω απόψεις είναι προσωπικές και δεν απηχούν τις θέσεις του κόμματος.

Οσον αφορά το debate, ελάχιστες εκκρεμότητες φαίνεται πως παραμένουν ώστε να οριστικοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά στο να δώσουν τα χέρια για μεθαύριο στις 9 το βράδυ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή