Στο «φυτώριό» του επιστρέφει ξανά ο Παναθηναϊκός

Στο «φυτώριό» του επιστρέφει ξανά ο Παναθηναϊκός

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστροφή στο… μέλλον για τον Παναθηναϊκό, με 14 «φιντάνια» των Ακαδημιών του να υπογράφουν το πρώτο τους επαγγελματικό συμβόλαιο, μέχρι τον Ιούνιο του 2020. Η αρχή έγινε τη Δευτέρα με τον 16χρονο Αθανασακόπουλο και η εντυπωσιακή συνέχεια δόθηκε χθες με άλλα 13 ταλαντούχα παιδιά. Είναι οι Βαγγέλης Ξεπαπαδάκης, Κώστας Χαλκίδης, Ιγκλι Ντόκο, Αντώνης Οικονομόπουλος, Χρίστος Σέχου, Λεωνίδας Καλομοίρης και Αντριάνο Σκεντέραϊ από την Κ-20 (οι δύο τελευταίοι μόλις 17 ετών) και οι Αλέξανδρος Σαντίκαϊ, Σπύρος Τζαβίδας, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, Παύλος Μαυρουδής, Δημήτρης Σερπέζης και Γιώργος Βαγιαννίδης από την Κ-17. Η κίνηση αυτή δεν έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα, αλλά μια συνέχεια για το μέλλον, όπως τόνισε ο υπεύθυνος των Ακαδημιών, Τάκης Φύσσας: «Είναι η συνέχεια αυτού που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο, όταν υπέγραψαν επτά παιδιά το πρώτο τους επαγγελματικό συμβόλαιο. Η φιλοσοφία μου είναι ξεκάθαρη: δημιουργία ολοκληρωμένων ποδοσφαιριστών, αξιοποίηση κάθε δυνατού στοιχείου όπως προστάζει το σύγχρονο ποδόσφαιρο, εύρεση ταλέντων. Για να φθάσουν αυτά τα παιδιά στον στόχο τους, θα χρειαστεί να υπερπηδήσουν πολλά εμπόδια και ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια στη νοοτροπία. Θα ήθελα αυτή η μέρα να είναι μέρα χαράς και να τη θυμούνται όλη τους τη ζωή».

• Δεν ήταν τελικά σοβαρός ο τραυματισμός του Κουρμπέλη στο γόνατο, όπως έδειξε η μαγνητική. Εκανε θεραπεία και λογικά θα είναι έτοιμος για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, όπως και ο Μολέντο ο οποίος μπήκε χθες σε φουλ ρυθμούς και χωρίς πόνους στο πέλμα. Καλές πιθανότητες να παίξουν την Κυριακή έχουν και οι Γιόχανσον, Βιγιαφάνες, Κουλιμπαλί, που έκαναν ατομικό.

• Την 1η Δεκεμβρίου θα γίνει η Γ.Σ. της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» με κύριο θέμα την εκλογή νέου προέδρου. Με απόφαση του Πρωτοδικείου, η θητεία της διοίκησης του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ανανεώθηκε για άλλους έξι μήνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή