ΑΤΖΕΝΤΑ

Gastronomic Diff: Greece vs Italy

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ξένη δημοσίευση

Ημερομηνία: 29/11/2017
Τιμή: 50 ευρώ menu + wine(το κρασί θα είναι δωρεάν)
 
Είναι ενδιαφέρον το πόσο καλά μπορεί να ταιριάξει η ελληνική γαστρονομία με την ιταλική! Με άλλα λόγια οι συνταγές και των δύο χωρών δημιουργήθηκαν επί τόπου και απλά έχουν κάποιες μικροδιαφορές που σχετίζονται βασικά με τα υλικά παρασκευής και την ονομασία της συνταγής. Καλό παράδειγμα αποτελεί το φημισμένο Κερκυραικό μπουρδέτο. Ποιος το δημιούργησε άραγε; Οι Έλληνες ή οι Ιταλοί και πως αυτό μπορεί να ζευγαρωθεί σε ένα Ιταλικό πιάτο;!
 
Το πλέον γνωστό Menoo All about taste στην κουζίνα του οποίου βρίσκεται ο φημισμένος σεφ Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, μαζί με το ξακουστό εγχείρημα Gastronomic Diff, που θεματολογείται με τη γαστρονομική διαφοροποίηση, έρχονται να δείξουν ένα ιδιαίτερο μπλέξιμο της Ιταλικής και της Ελληνικής γαστρονομίας!
 
Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου λοιπόν, στην πανέμορφη σάλα του Κηφισιώτικου Menoo, θα γίνει το παιχνίδι αυτό. Η τιμή του μενού είναι 50 ευρώ με Ελληνικά και Ιταλικά κρασιά. Η ώρα έναρξης της βραδιάς είναι 21:30!

Το μενού ακολουθεί, για κρατήσεις καλέστε στο 210 6252 214.


Greece vs Italy   
 
«Minestrone»..λαχανικά του μπαξέ και καπνιστό χέλι Γείτονα
«Σουβλάκι»..πίτα μαύρη με Pesce spada μαριναρισμένο σε πέστο από σπανάκι
«Caprese»..γιδοτύρι Τζουρμπάκη με μαρμελάδα Σαντορινιάς ντομάτας, μπισκότα Peperoncino
«Σπανακόπιτα».. Λαζάνια τραγανά, χόρτα τσιγαριαστά & τυράκι Caprino
«Gnocchi».. σπιτικές γκόγκες με σκορπίνα σε σάλτσα μπουρδέτο
intermezzo..κροκετες risotto με πρασινο μηλο και limoncello
«Πρασοσέλινο»..τράγος σε μαγείρεμα από άγρια χόρτα, polenta και φρέσκια τρούφα
«Μουσακάς»..ραγού Veneto με μοσχαρίσια μάγουλα, κακάο και φακές
Pre dessert «Tiramisu»..με μαστίχα και φύλλα μπακλαβά περγαμόντο
«Γαλακτομπούρεκο»..κρέμα Zuppa Inglese και fruit glace

MENOO-ALL ABOUT TASTE
Διεύθυνση: Λεωφ. Κηφισίας 310, Κηφισιά 145 63
Ώρες:
Ανοιχτά σήμερα · 8:00π.μ.–12:00π.μ.
Τηλέφωνο: 21 0625 2214
Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ