Πέναλτι: ο εφιάλτης των Αγγλων…

Πέναλτι: ο εφιάλτης των Αγγλων…

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διαδικασία των πέναλτι και η Εθνική Αγγλίας είναι μια «πικρή» ιστορία για τα «λιοντάρια» και ο ομοσπονδιακός προπονητής Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ σκέπτεται τρόπους για να αποτινάξει το άγχος που διαχρονικά κυριεύει τους Αγγλους ποδοσφαιριστές στην ούτως ή άλλως ψυχοφθόρα διαδικασία. Η Αγγλία έχει υποστεί έξι αποκλεισμούς σε μεγάλα τουρνουά χάνοντας στη διαδικασία των πέναλτι, έχοντας μόλις 14% σε προκρίσεις. Οι αποκλεισμοί αφορούν τρία Παγκόσμια Κύπελλα και τρία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα από το Μουντιάλ του 1990 έως και το Euro 2016. Οι Αγγλοι έχουν προκριθεί –μέσω των πέναλτι– μόνον το 1996 με αντίπαλο την Ισπανία, σε διοργάνωση που είχε γίνει στα αγγλικά γήπεδα, αλλά ακόμη και εκεί αποκλείστηκε τελικώς από τη Γερμανία, στο «διαβόητο» πέναλτι που είχε χάσει ο τωρινός προπονητής της ομάδας!

Τι σκέφτεται να κάνει ο Σάουθγκεϊτ; Σε ένα από τα επόμενα φιλικά παιχνίδια που θα δώσει η Αγγλία στο Γουέμπλεϊ υπάρχει εξαιρετικά μεγάλη πιθανότητα να βάλει τους ποδοσφαιριστές του να εκτελέσουν πέναλτι μπροστά στο αγγλικό κοινό, προσπαθώντας να τους προετοιμάσει για τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν αν υπάρξει κάποια αντίστοιχη κατάσταση στο προσεχές Μουντιάλ.

Οι ήττες της Αγγλίας στα πέναλτι είναι εθνικό αστείο αυτοσαρκασμού και μάλιστα ο Σάουθγκεϊτ μαζί με τον Στιούαρτ Πιρς και τον Κρις Γουόντλ (άλλους δύο παίκτες που έχουν χάσει στο παρελθόν φημισμένα πέναλτι) είχαν πρωταγωνιστήσει σε διαφήμιση πίτσας με αναφορά στις κακές τους στιγμές.

Η ιδέα για τα πέναλτι εξάσκησης δεν είναι σίγουρο πως θα εφαρμοστεί, αλλά έχει πέσει στο τραπέζι και μάλιστα έχει αρκετούς υποστηρικτές. Η ψυχολογία είναι εξαιρετικά σημαντικό πράγμα στο ποδόσφαιρο και οι Αγγλοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια σκέπτονται αρνητικά πριν εισέλθουν στην εκάστοτε διαδικασία, με τα αποτελέσματα να είναι μέχρι στιγμής… καταστροφικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή