Πολιτική αντιπαράθεση για την Ξαφά

Πολιτική αντιπαράθεση για την Ξαφά

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αναφορές της Μιράντας Ξαφά η οποία  -σύμφωνα με δημοσίευμα – φέρεται να είπε κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Λονδίνο σε επενδυτές, πως η 3η αξιολόγηση δεν θα κλείσει και κατά συνέπεια οι τράπεζες θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση, γεγονός που θα οδηγήσει την κυβέρνηση σε παραίτηση και τη χώρα σε εκλογές προκαλούν πολιτική αντιπαράθεση.

Το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε να αξιοποιήσει επικοινωνιακά το σχετικό δημοσίευμα «χρεώνοντας» την κ. Ξαφά στον Πρόεδρο της ΝΔ. Η Πειραιώς αντέδρασε με οργή ενώ το δημοσίευμα διέψευσε και η Δράση μέλος της διοικούσας επιτροπής της οποίας είναι η κ Ξαφά.

«Ο κος Μητσοτάκης, αφού από τη πρώτη στιγμή επένδυσε στη καταστροφή, απελπισμένος πια και απόλυτα πεπεισμένος ότι χωρίς καταστροφή δεν έχει καμιά ελπίδα πολίτικης επιβίωσης στέλνει τη σύμβουλό του στο εξωτερικό σε διατεταγμένη υπηρεσία, μήπως και καταφέρει να υπονομεύσει τη πορεία ανάκαμψης της οικονομίας», αναφέρει αρχικά το σχόλιο του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού και επισημαίνει ότι «η διασπορά καταστροφολογικών ψευδών ειδήσεων, δεν είναι κάτι καινούργιο από πλευράς ΝΔ». Στη συνέχεια κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μεθοδευμένη υπονόμευση:

Η Νέα Δημοκρατία πέρασε στην αντεπίθεση, σημειώνοντας ότι η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού «στερείται κάθε σοβαρότητας».

«Το Μέγαρο Μαξίμου μέσα στην απελπισία του καταφεύγει καθημερινά πλέον σε συκοφαντίες και ψέματα. Η τελευταία ανακοίνωσή του πρωθυπουργού για την κυρία Ξαφά στερείται κάθε σοβαρότητας», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία και τονίζει ως προς το δημοσίευμα ότι η «Η κυρία Ξαφά δεν είναι σύμβουλος ή συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη», ενώ στη συνέχεια θέτει εκ νέου το σκάνδαλο Καμμένου: «Αντιθέτως ο κ. Καμμένος είναι συναρχηγός του κ. Τσίπρα. Θα δώσει εξηγήσεις ο κ. Τσίπρας για τα σκάνδαλα του κ. Καμμένου ή θα συνεχίζει να αποπροσανατολίζει τη συζήτηση διακινώντας ανοησίες;»

«Εν αντιθέσει με τον Αλέξη Τσίπρα που πολεμούσε και πολεμά κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί με κάθε ευκαιρία επενδυτές στην Ελλάδα ακόμη και σήμερα που η ανερμάτιστη Κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να τις διώξει. Οι πολίτες θυμούνται καλά ότι ο κ. Τσίπρας, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, υπονόμευε κάθε επένδυση και καλούσε τους πολίτες να μην πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ που δήθεν θα καταργούσε και τους φόρους τους επειδή τάχα θα έφερνε σεισάχθεια», υπενθυμίζει η Νέα Δημοκρατία και καταλήγει: «Η υπονόμευση της χώρας, τα ψέματα και το θράσος έχουν από καιρό ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας».

Διαψεύδει η Δράση

Θέση στο δημοσίευμα πήρε και η Δράση, καθώς η κ. Ξαφά αποτελεί μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της.

«Η Δράση καταδικάζει απολύτως την συκοφαντική επίθεση την οποία δέχεται σήμερα από την Εφημερίδα των Συντακτών η κ. Μιράντα Ξαφά, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της», αναφέρει αρχικά στην ανακοίνωσή της και συνεχίζει: «Πέραν της απόλυτης διάψευσης των ισχυρισμών της εφημερίδας από την ίδια και των προφανών fake news που δημοσιεύονται, που μόνο την κυβερνητική προπαγάνδα εξυπηρετούν, επισημαίνει και τον ολοκληρωτικής νοοτροπίας τίτλο περί "σαμποτάζ" της οικονομίας μας. Τίτλο που θυμίζει τις ζοφερότερες παραδόσεις των πρακτικών της προπαγάνδας του ολοκληρωτισμού και του αυταρχισμού, που διαχώριζαν τη χώρα σε "λαϊκούς αγωνιστές" και "μοναρχοφασίστες" ή σε "εθνικόφρονες" και "μιάσματα"».

«Είναι προφανές από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ότι η παραπληροφόρηση και η λάσπη είναι πλέον στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από την υπερφορολόγηση και τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται», καταλήγει η τοποθέτηση της Δράσης.

Στη Δικαιοσύνη

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου η Μιράντα Ξαφά θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη. Μιλώντας στην ιστοσελίδα "Liberal" η κ. Ξαφά διαψεύδει τους ισχυρισμούς της εφημερίδας. «Ζούμε σε μια παράλογη εποχή που κατασκευάζονται "ειδήσεις" χωρίς όσοι τις μαγειρεύουν να κάνουν καν το κόπο να τις κάνουν να φαίνονται αληθοφανείς. Είναι η τακτική των fake news, την αθλιότητα της οποίας για να την αντιληφθεί στην ολότητά της κάποιος θα πρέπει να την βιώσει προσωπικά. Πρόκειται για πρακτικές που θυμίζουν εγχειρίδια προπαγάνδας του μεσοπολέμου, όταν αναπτύχθηκε η θεωρία ότι όσο πιο τερατώδες είναι ένα ψέμα, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα έχει να γίνει πιστευτό».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή