Στη Δ. Αττική μετέβη ο Κ. Μητσοτάκης

Στη Δ. Αττική μετέβη ο Κ. Μητσοτάκης

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα μετέβη το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και ενημερώθηκε για την ανείπωτη τραγωδία στη Μάνδρα. O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αμέσως μετά την επιστροφή του από το Στρασβούργο, μετέβη στην περιοχή και ενημερώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βασιλείου καθώς και από εκπροσώπους της Πολιτικής Προστασίας, της πυροσβεστικής και του στρατού.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να ενημερωθεί για το ποιες ενέργειες είχαν γίνει από το πρωί, καθώς και αν υπάρχει εικόνα για αγνοούμενους.

Στη συνάντηση παρέστησαν και οι βουλευτές Μάκης Βορίδης, Θανάσης Μπούρας, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Βλάχος, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Γεωργία Μαρτίνου και ο Βασίλης Οικονόμου, οι οποίοι αποτελούσαν και το κλιμάκιο των βουλευτών της ΝΔ που ήταν ήδη στην περιοχή από το πρωί.

Την οδύνη του για θύματα της θεομηνίας, που έπληξε την Δυτική Αττική και την αμέριστη συμπαράστασή του στους κατοίκους της περιοχής εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας, ο κ. Παυλόπουλος, από τις πρωινές ώρες, ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη της κατάστασης από την περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου.

Στον τόπο της τραγωδίας στη Μάνδρα και στις γύρω περιοχές μετέβησαν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος.

Οδύνη για τη τραγωδία που προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική εκφράζει και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα.

«Είναι μία τραγωδία. Εκφράζουμε την οδύνη μας & στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων. Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για ευθύνες. Η Πολιτεία οφείλει να αξιοποιήσει ό,τι μέσο διαθέτει για να βοηθήσει τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν» τονίζει η κ. Γεννηματά.

Η Ένωση Κεντρώων, με ανακοίνωσή της, εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τα θύματα των ακραίων πλημμυρικών φαινομένων σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο Αττικής. Το κόμμα εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και τονίζει ότι «δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για ευθύνες που υπάρχουν, λέμε όμως ξεκάθαρα ότι χρειαζόμαστε ένα κράτος σύγχρονο και ισχυρό που θα είναι προστάτης των πολιτών. Ένα κράτος που δεν θα γυρίζει την πλάτη στους πολίτες, αλλά θα τους δημιουργεί ασφάλεια».

Τη βαθιά του θλίψη για τις ανθρώπινες απώλειες εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τη Δυτική Αττική εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, εκφράζοντας παράλληλα την επιτακτική ανάγκη για την ανακούφιση των πληγέντων και την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση των υλικών καταστροφών.

 
Ο κ. Βούτσης εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων.

«Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων από τις πλημμύρες. Το κομματικό κράτος αδιαφορεί εδώ και δεκαετίες για τις υποδομές σε αυτές τις περιοχές, αφήνοντας τους πολίτες απροστάτευτους. Μπράβο στην Πυροσβεστική και τα σωστικά συνεργεία που παλεύουν να σώσουν ότι σώζεται»  έγραψε ο πρόεδρος του Ποταμιού στο Twitter.

Τη βαθύτατη λύπη της και τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της θεομηνίας που έπληξε τη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο, εκφράζει η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα. «Εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας και απευθύνουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων από τις πλημμύρες στις πόλεις Μάνδρα, Νέα Πέραμος και Μέγαρα» αναφέρει η πρεσβεία των ΗΠΑ, με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Twitter.

Τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της θεομηνίας που έπληξε τη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο εξέφρασε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στις Βρυξέλες για το μεταναστευτικό.

«Εκ μέρους της Επιτροπής και προσωπικά θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου και τη συμπαραστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων. Είναι μία ανείπωτη καταστροφή που χτυπάει την Ελλάδα. Θα ήθελα να εκφράσω τη συμπαράστασή μας σε όσους αγωνίζονται αυτήν τη στιγμή για να αντιμετωπίσουν αυτήν την πρωτόγνωρη φυσική καταστροφή και την τραγωδία που τη συνοδεύει. Η Επιτροπή θα σταθεί στο πλευρό των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας στην Ελλάδα και ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες επαφές με τις ελληνικές Αρχές» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή