Βασιλακόπουλος: «Η Ευρωλίγκα θέλει διάλυση των Εθνικών»

Βασιλακόπουλος: «Η Ευρωλίγκα θέλει διάλυση των Εθνικών»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διάσπαση της παγκόσμιας δομής του αθλητισμού μέσω της δημιουργίας μιας κλειστής ευρωπαϊκής λίγκας, σταδιακό οικονομικό αφανισμό των εθνικών φορέων και προσπάθεια αλλαγής του τρόπου παραγωγικής διαδικασίας και αξιοποίησης των παικτών, είναι οι τρεις κατηγορίες που απευθύνει ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος στην Ευρωλίγκα και στο ΝΒΑ, με γραπτή δήλωσή του.

«Η Ευρωλίγκα, η ECA και οι εταίροι τους επιδιώκουν αργά αλλά σταθερά και μεθοδικά, την υποβάθμιση, διάλυση και εν τέλει εξαφάνιση των εθνικών ομάδων και πρωταθλημάτων. Επιδιώκουν τη διάσπαση της παγκόσμιας –πλην ΗΠΑ– δομής του αθλητικού σωματείου, της εθνικής ομοσπονδίας, της διεθνούς ομοσπονδίας και της ΔΟΕ. Ο στόχος είναι η δημιουργία μιας κλειστής Ευρωλίγκας από την οικονομικοαθλητική ελίτ», αναφέρει στον πρόλογο της δήλωσής του ο κ. Βασιλακόπουλος, ο οποίος αντιτίθεται στις εξελίξεις που επιχειρεί να δρομολογήσει η Ευρωλίγκα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Η σημασία της απρόσκοπτης διεξαγωγής των προκριματικών αγώνων, μεσούσης της περιόδου, παραλληλίζεται από τον κ. Βασιλακόπουλο με το ίδιο σύστημα που εφαρμόζεται στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο από τη FIFA και την UEFA.

«Πρέπει όλοι να αποδεχθούν ότι η εθνική ομάδα δεν “ανήκει” σε κανέναν, είναι υπεράνω προσώπων και οργανισμών και εκπροσωπεί διεθνώς το άθλημα και τη χώρα. Οι εθνικές ομάδες ενώνουν, προσθέτουν, δεν αφαιρούν».

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ χαρακτηρίζει αθλητική… παραπαιδεία, την εκμάθηση του μπάσκετ από «δήθεν» ινστιτούτα, ακαδημίες και καμπ ιδιωτικής πρωτοβουλίας που στοχεύουν στην αντικατάσταση της ανάδειξης των παικτών από τα αθλητικά σωματεία.

«Ο απώτατος στόχος είναι πέραν των άλλων και η επιβολή και καθιέρωση των ΤΕΛΩΝ αθλητικής εκμάθησης και… παραπαιδείας. Ηρθε επιτέλους η ώρα της πολιτείας για να ανακόψει το σχέδιο εκφυλισμού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή