Ανεβάζει στροφές ενόψει Παγκοσμίου ο Φιλιππίδης

Ανεβάζει στροφές ενόψει Παγκοσμίου ο Φιλιππίδης

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εννέα αγώνες έχει προγραμματίσει να δώσει μέχρι το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού (Μπέρμιγχαμ, 1-4/3) ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο πρωταθλητής μας στο επί κοντώ ξεπέρασε τον τραυματισμό, βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και είναι ένας από τους τρεις αθλητές μας που έχουν ήδη εξασφαλίσει τα όρια για τη διοργάνωση της Μεγάλης Βρετανίας. «Εισιτήρια», επίσης, «σφράγισαν» η Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ) και ο Μίλτος Τεντόγλου (μήκος).

«Ο Κώστας είναι πολύ καλά. Μετά τον τραυματισμό του είμαστε περισσότερο προσεκτικοί. Προβλήματα πάντα υπάρχουν, αλλά οι συνάνθρωποί μας έχουν και αυτοί τόσα προβλήματα που δεν θα θέλαμε να τους στενοχωρήσουμε και με τα δικά μας. Αντίθετα, στόχος μας είναι να τους γεμίσουμε χαρά με μία επιτυχία. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν κάποιοι που μας βοηθούν και τους είμαι ευγνώμων. Δεν θα ήθελα να πω τα ονόματά τους για να μη βρουν τον μπελά τους, διότι υπάρχει εμπάθεια από την ηγεσία του αθλητισμού απέναντι στους πρωταθλητές», δήλωσε στην «Κ» ο Δημήτρης Κυτέας, προπονητής του πρωταθλητή. Η ομοσπονδία ανακοίνωσε χθες τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο Παγκόσμιο της Αγγλίας, καθώς και τα όρια συμμετοχής, που είναι ίδια με εκείνα της IAAF. Η παγκόσμια ομοσπονδία, προκειμένου να κάνει περισσότερο θελκτικό το προϊόν της, αποφάσισε στην εφετινή διοργάνωση να διεξαχθούν απευθείας τελικοί σε έξι αγωνίσματα (ύψος Α/Γ, επί κοντώ Α/Γ, μήκος Α/Γ τριπλούν Α/Γ, σφαιροβολία Α/Γ , 3.000 μ. Γ). Τα όρια ισχύουν από την 1/1/2017, κάτι που σημαίνει ότι οι τρεις πρωταθλητές μας έχουν ήδη κλείσει εισιτήριο για την πόλη της Μεγάλης Βρετανίας. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους Ελληνες αθλητές, θα πρέπει να «πιάσουν» τις προκαθορισμένες επιδόσεις από την 1η Ιανουαρίου έως τις 19 Φεβρουαρίου του 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή