Πιερία: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό

Πιερία: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επαναφορά της κυκλοφορίας, στο ρεύμα προς Αθήνα της εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου. Προς το παρόν, η κυκλοφορία θα διεξάγεται μόνο από μια λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να αποκατασταθεί πλήρως.

Η κυκλοφορία στο ρεύμα καθόδου είχε διακοπεί το μεσημέρι νότια της Κατερίνης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, η διακοπή είχε καταστεί αναγκαία καθώς «είχε συγκεντρωθεί ιδιαίτερα αυξημένος όγκος υδάτων σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στις ανάντη και κατάντη περιοχές περιοχές του αυτοκινητόδρομου και στη συνέχεια στον αυτοκινητόδρομο».

Ετσι, οι οδηγοί που κατευθύνονταν από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, ήρθαν αντιμέτωποι με τεράστια ταλαιπωρία, καθώς εκτρέπονταν μέσω του κόμβου Κλειδιού (Αιγινίου) στην Εγνατία Οδό και από εκεί στην Κοζάνη, την Ελασσόνα και στη Λάρισα προκειμένου να επανεισαχθούν στο δρόμο μέσω του κόμβου Γυρτώνης.

Ο τεράστιος κύκλος ήταν αναγκαίος καθώς, εκτός από τον αυτοκινητόδρομο, είχαν πλημμυρίσει και όλοι οι παράδρομοί του. Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί συνέβη αυτό σε έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο και φυσικά πώς και εάν θα αντιδράσει το Δημόσιο για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι οδηγοί.

300 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Ενδεικτικό της έντονης βροχόπτωσης στην ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης είναι το γεγονός ότι η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 300 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία, ενώ έχουν συγκροτηθεί 10 συνεργεία με 25 πυροσβέστες.

Προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων

Ακόμη, για πιθανές καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων στο τμήμα μεταξύ Λιτόχωρου και Κατερίνης, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη έντονη βροχόπτωση στο νομό Πιερίας, προειδοποιεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Τέλος, λόγω της κακοκαιρίας, αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο νομό Πιερίας θα παραμείνουν κλειστά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή