Στη Λάρισα το φεστιβάλ οίνου και γαστρονομίας Umami

Στη Λάρισα το φεστιβάλ οίνου και γαστρονομίας Umami

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε στην Αλεξανδρούπολη και μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού που αγαπάει το καλό κρασί και τη γαστρονομία και εκτιμάει τις σοβαρές προσπάθειες, οι διοργανωτές του Umami Festival αποφάσισαν να κατέβουν στη Λάρισα.

Εκεί, στο ξενοδοχείο Divani Palace, θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Νoεμβρίου, το Umami Festival Thessaly. Ενα διήμερο φεστιβάλ που στόχο έχει να προσελκύσει όλους όσους γνωρίζουν ή θέλουν να μάθουν για τον ελληνικό επώνυμο και ποιοτικό οίνο, δοκιμάζοντας ελεύθερα περισσότερα από 400 διαφορετικά κρασιά, κορυφαίων οινοποιείων από όλα τα σημεία της χώρας.

Το ελληνικό κρασί βρίσκεται σε ανοδική πορεία, κερδίζοντας όλο και περισσότερο κοινό σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να μεγαλώσει ο οινικός χάρτης της χώρας μέσα από μια πρωτότυπη διοργάνωση, δημιουργώντας παράλληλα νέα trend συνδυασμού street food με κρασί. Αυξάνονται όμως και οι λάτρεις της γαστρονομίας στην Ελλάδα, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλο και περισσότερα ιδιαίτερα προϊόντα, υψηλής ποιότητας, να κάνουν την εμφάνιση τους. Ελληνες παραγωγοί ξεχωριστών εδεσμάτων θα δειγματίσουν και θα προωθήσουν σε καταναλωτές και επαγγελματίες τα προϊόντα τους.

Παράλληλα, προσωπικότητες του οίνου και της γαστρονομίας, όπως ο Ηλίας Μαμαλάκης, Γιάννης Καρακάσης MW (Master of Wine), Δημήτρης Αντωνόπουλος, Νίκος Κεχαγιάς κ.ά. θα παρουσιάσουν σεμινάρια με ευρεία θεματολογία. Το Umami Festival Θεσσαλίας συνεργάζεται με επιλεγμένα σημεία εστίασης, wine bars, κάβες και εστιατόρια της Λάρισας, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο διήμερο γιορτής οίνου και γεύσεων, με wine parties, γαστρονομικά δείπνα, wine cocktails και άλλα πρωτότυπα events, σε όλη την πόλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή