Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα – ποιες περιοχές θα πληγούν

Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα – ποιες περιοχές θα πληγούν

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν σε όλη σχεδόν τη χώρα την Παρασκευή, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά, από την αρχή του 24ωρου έως και το μεσημέρι αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε όλα τα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, και το Αιγαίο με εξαίρεση τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου αναμένονται μόνο ασθενείς τοπικές βροχές.

Τα φαινόμενα αναμένονται να είναι πολύ ισχυρά στο Νότιο Ιόνιο, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, στις Σποράδες, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, και στην Εύβοια.

Στη συνέχεια οι βροχές και οι καταιγίδες θα επεκταθούν έως και το Ανατολικό Αιγαίο με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα, ενώ τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι στις περιοχές ισχυρών φαινομένων, οι καταιγίδες θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρές ριπές ανέμου. Χιόνι ή χιονόνερο θα πέσει στα ορεινά ηπειρωτικά με υψόμετρο πάνω από 1800 μέτρα.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 8 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 18, στα νησιά του Κεντρικού και Βορείου Αιγαίου από 12 έως 19 βαθμούς, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 13 έως 22 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, στο Κεντρικό από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 5 μποφόρ, και στο Νότιο από νότιες γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά μέχρι το πρωί έως 8 μποφόρ, ενώ στο Βόρειο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση κατά 2 με 3 μποφόρ από το μεσημέρι.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα, κυρίως στα βόρεια και δυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς.

(Πηγή: meteo.gr)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή