ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Κλειστά σχολεία σε Αττική, Πιερία, Ηλεία και τρία νησιά του Ιονίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και για την ασφάλεια των μαθητών, η Περιφερειάρχης Αττικής, σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά αύριο όλα τα σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής.

Τις σχετικές αποφάσεις διακοπής μαθημάτων σχολείων α/βάθμιας και β/βάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες υπέγραψαν οι Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 186 του ν. 3852/2010 και του άρθρου 4 του π.δ/τος 79/2017.

Επίσης, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στο νομό Πιερίας, αλλά και στον νομό Ηλείας και σε τρία από τα νησιά του Ιονίου, την Κεφαλλονιά, την Ιθάκη και τη Ζάκυνθο.

Αιτία για την απόφαση να μείνουν κλειστά τα σχολεία είναι τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν σε όλη σχεδόν τη χώρα την Παρασκευή, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους. Από την αρχή του 24ωρου έως και το μεσημέρι αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε όλα τα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, και το Αιγαίο με εξαίρεση τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου αναμένονται μόνο ασθενείς τοπικές βροχές.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού της Παρασκευής. 

Ποιοί δρόμοι της Αττικής παραμένουν κλειστοί λόγω συσσώρευσης υδάτων
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ