Κέρδη για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Κέρδη για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ημέρα ανάκαμψης ήταν η χθεσινή για τους δείκτες των περισσότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, οι οποίοι σημείωσαν άνοδο. Ζωηρό αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε κυρίως για τις μετοχές των χρηματοπιστωτικών ομίλων, των αυτοκινητοβιομηχανιών και των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, ενώ οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών εμφάνισαν πτώση – κυρίως τις επηρέασε η ανακοίνωση του κρατικού επενδυτικού ταμείου της Νορβηγίας πως θα εξετάσει το ενδεχόμενο να μην επενδύει πλέον στις μετοχές του ενεργειακού κλάδου. Στην αμερικανική αγορά χθες πριν από το κλείσιμο οι χρηματιστηριακοί δείκτες σημείωναν άνοδο, προσεγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδά τους σε διάστημα δύο μηνών. Το θετικό κλίμα είχε διαμορφωθεί λόγω επενδυτικού ενδιαφέροντος για τις μετοχές των ομίλων υψηλής τεχνολογίας και των προσδοκιών για μείωση στη φορολογία των εταιρικών κερδών. Η υψηλή τεχνολογία ενισχύθηκε λόγω αποτελεσμάτων της Cisco Systems και ο κλάδος καταναλωτικών ειδών λόγω αποτελεσμάτων της Wal-Mart. Οπως επισημαίνουν αναλυτές, «ύστερα από μερικές μέρες με απώλειες στα διεθνή χρηματιστήρια και σε ομόλογα υψηλής απόδοσης, οι επενδυτές ανακτούν τη διάθεση που είχαν για πιο ριψοκίνδυνα επενδυτικά προϊόντα». Η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας παραμένει σταθερή και οι προβλέψεις εταιρικών κερδών είναι ευοίωνες.

To δολάριο χθες ενισχύθηκε προς ένα «καλάθι» άλλων ισχυρών νομισμάτων, καθώς οι επενδυτές αναμένουν και άλλες αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Ο δείκτης δολαρίου συνολικά ενισχύθηκε 0,04%. Το ευρώ υποχώρησε προς το δολάριο κατά 0,18% στο 1,1769 δολ. σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση του σε διάστημα μιας εβδομάδας και πλέον. Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου εξασθένησε πέμπτη ημέρα στη σειρά λόγω αυξημένων αποθεμάτων στις ΗΠΑ, που υπονομεύουν τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ για συγκράτηση της παραγωγής και ενδυνάμωση της τιμής. Το αργό Νέας Υόρκης διαμορφώθηκε σε επίπεδα μειωμένα 0,1% στα 55,28 δολάρια το βαρέλι. Στη Γηραιά Ηπειρο ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε χθες με άνοδο 0,8%, τερματίζοντας την πιο μακρά περίοδο απωλειών από τον Οκτώβριο του 2016. Στο Λονδίνο ο FSTE 100 έκλεισε με 0,19%, στο Παρίσι ο CAC 40 με 0,66% και στη Φρανκφούρτη ο DAX με 0,55%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή