Ευρωλίγκα – ΠΑΟ: Με αυτόν τον Καλάθη πώς να χάσει;

Ευρωλίγκα – ΠΑΟ: Με αυτόν τον Καλάθη πώς να χάσει;

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To… έργο τέχνης που «ζωγράφισε» ο Νικ Καλάθης στο «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης, είχε την τελευταία… «πινελιά» από τον Τζέιμς Γκιστ και ο Παναθηναϊκός έφτασε στην τρίτη συνεχόμενη νίκη του (5η συνολικά) για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και κόντρα στην Εφές Αναντόλου (82-81) που τον δυσκόλεψε σημαντικά και είχε τον τελευταίο λόγο στο παιχνίδι, χωρίς να τον αξιοποιήσει. Ο Γκιστ με μια εξαιρετική άμυνα και με τη βοήθεια των Καλάθη και Λοτζέσκι, «έκοψε» το σουτ του ΜακΚόλουμ και έγραψε τον ιδανικό επίλογο στη «ραψωδία» που προηγήθηκε από τον Καλάθη.

Οι 42 μονάδες που συγκέντρωσε ο διεθνής πλέι μέικερ του ΠΑΟ στο σύστημα αξιολόγησης, προήλθαν από τους 29 πόντους (7/13 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 6/8 βολές), τα 9 ριμπάουντ, τις 10 ασίστ, το ένα κλέψιμο και τα δύο μόλις φάουλ και αποτελούν την τρίτη καλύτερη επίδοση Ελληνα παίκτη στη διοργάνωση, μετά τις 44 του Γιάννη Μπουρούση και του Δήμου Ντικούδη. Ο Καλάθης είναι ο φυσικός ηγέτης του Παναθηναϊκού, ακόμα και χωρίς το περιβραχιόνιο του αρχηγού που του αφαιρέθηκε για παραβίαση ωραρίου σε νυχτερινή έξοδο στη Μόσχα και στον δεύτερο χρόνο της μετά Διαμαντίδη εποχής, αποδεικνύει ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης για την καθοδήγηση των συμπαικτών του, καθώς και για την ανάληψη επιθετικής πρωτοβουλίας, όταν το χρειάζεται η ομάδα του «τριφυλλιού». Ετσι έπραξε στα 48΄΄ πριν από τη λήξη και στην εκπνοή της «πράσινης» επίθεσης, ευστοχώντας σε τρίποντο που έμελλε να είναι το καλάθι της νίκης, αφού στα 13΄΄ ο Ντάντσον μείωσε στον έναν πόντο (82-81), ο Καλάθης αστόχησε σε λέι απ (13΄΄) και ο Γκιστ «σφράγισε» τη νίκη με την τάπα.

Οι παίκτες του Πασκουάλ άρχισαν με συγκέντρωση στο πρώτο δεκάλεπτο (21-28), αλλά παρουσίασαν αμυντικά προβλήματα στη δεύτερη περίοδο (44-48), από την τριάδα των Στίματς, Μότουμ και Ντάνστον. Η επιθετική απόδοση των γηπεδούχων έβαλε στην… εξίσωση του αγώνα και τους φιλάθλους τους, αλλά ο Παναθηναϊκός άντεξε στη δοκιμασία που πέρασε, έστω κι αν έδωσε… δικαιώματα. Στη διπλή ελληνοτουρκική «μονομαχία», αυτή την εβδομάδα, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός πέτυχαν το απόλυτο, κόντρα στη Φενέρ και την Εφές, αντίστοιχα, βάζοντας «πλώρη» για την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ: Λέντο 4, ΜακΚόλουμ 16, Μπαλμπάι 2, Μότουμ 21 (3), Ανταμς 5, Στίματς 15, Μούριτς, Ντάνστον 12, Σιμόν 6 (2).

ΠΑO: Σίνγκλετον 11 (1), Ρίβερς 5 (1), Παππάς 3 (1), Ντένμον 2, Γκιστ 11, Βουγιούκας 9, Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ 2, Λοτζέσκι 4, Καλάθης 29 (3 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 10 ασίστ), Αντετοκούνμπο 6.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή