Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» πίσω από την επίθεση στις 6/11

Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» πίσω από την επίθεση στις 6/11

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημοσιεύθηκε χθες στο Διαδίκτυο η προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για την επίθεση με καλάσνικοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ κοντά στο ΠΑΣΟΚ, το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου.

Οπως ήταν αναμενόμενο, το κείμενο υπογράφεται από την «Επαναστατική Αυτοάμυνα», την οργάνωση που πρωτοεμφανίστηκε τον Μάιο του 2014 με την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και έκτοτε είχε αναλάβει την ευθύνη των επιθέσεων στις πρεσβείες της Γαλλίας και του Μεξικού.

Με την ίδια προκήρυξη, η οργάνωση επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται πίσω και από την ένοπλη επίθεση του περασμένου Ιανουαρίου και πάλι εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Το συγκεκριμένο τρομοκρατικό χτύπημα, όπως και αυτό της περασμένης Δευτέρας 6 Νοεμβρίου, είχε εργαστηριακά συσχετιστεί με την «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Από τη βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες που περισυνελέγησαν από τα σημεία των επιθέσεων, προέκυψε ότι είχε χρησιμοποιηθεί το ίδιο καλάσνικοφ-ταυτότητα της οργάνωσης.

Η χθεσινή προκήρυξη ήρθε ως επιβεβαίωση των ευρημάτων της ΕΛ.ΑΣ. «Στις 10 Γενάρη 2017 κάναμε μια πρώτη προειδοποιητική επαφή, ρίχνοντας μια βολή στην κλούβα που σταθμεύει μπροστά από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και άλλες δύο δίπλα σ’ έναν σκοπό.

Στις 6 Νοέμβρη επιτεθήκαμε πάλι σε αυτά τα καθάρματα», αναφέρεται στην εισαγωγή του κειμένου. Το ύφος και το περιεχόμενο του κειμένου φαίνεται ότι επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αρμόδιων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ότι τα μέλη της οργάνωσης προέρχονται από τη «δεξαμενή» των αυτόκλητων πολιτοφυλάκων της πλατείας Εξαρχείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή