Εντονη αντίδραση του ΠΑΟ για τα χθεσινά σενάρια

Εντονη αντίδραση του ΠΑΟ για τα χθεσινά σενάρια

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκάθαρη είναι η θέση του Παναθηναϊκού στο θέμα της αλλαγής του κανονισμού αδειοδοτήσεων, ισχυρίζεται η «πράσινη» ΠΑΕ με ανακοίνωσή της μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε. Τονίζει σχετικά:

«Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιος σύλλογος και τα θέματα που τον αφορούν “πουλάνε”. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραποιείται η πραγματικότητα. Δημοσίευμα, που αναπαράγεται με ταχείς ρυθμούς από άλλα ΜΜΕ, υποστηρίζει ότι ΕΠΟ και Super League έσωσαν και “καθάρισαν” για τον Παναθηναϊκό, με απόφαση για τροποποίηση του άρθρου 52 του κανονισμού αδειοδοτήσεων, που αναφέρεται στη λεγόμενη “καθαρή θέση” μιας ΠΑΕ, δηλαδή με τα μελλοντικά χρηματοοικονομικά της στοιχεία.

Ο τρόπος παρουσίασης της είδησης δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις για δήθεν δώρο των αρμοδίων αρχών προς τον Παναθηναϊκό. Η μόνη αλήθεια είναι, και αυτά είναι καταγεγραμμένα σε πρακτικά, πως το θέμα της τροποποίησης του επίμαχου άρθρου είχε τεθεί από τους εκπροσώπους των ελληνικών ομάδων προς τους αντιπροσώπους της αρμόδιας επιτροπής της UEFA σε προ μηνών συνάντηση. Ο λόγος που είχε τεθεί αυτό το ζήτημα πλειστάκις αφορά στα δύο μέτρα και δύο σταθμά στα κριτήρια που σχετίζονται με την “καθαρή θέση”.

Για να γίνει κατανοητό, μια ομάδα από τη Βουλγαρία μπορούσε να συμμετάσχει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις ακόμα και εάν η “καθαρή θέση” της ήταν -50 εκατ. ευρώ, ενώ μια ελληνική όφειλε να έχει μη αρνητική θέση. Η UEFA είχε κατανοήσει το δίκαιο του αιτήματος, προκειμένου να επέλθει ισορροπία στον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό. Το θέμα αφορά όλες τις ελληνικές ομάδες και αποτελεί διόρθωση μιας αδικίας συγκριτικά με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

• Με μόνη εξαίρεση τον Κουρμπέλη, που θα μπει σήμερα στο κανονικό πρόγραμμα, όλοι οι «πράσινοι» που είχαν θέματα τραυματισμών (Βιγιαφάνες, Κουλιμπαλί, Γιόχανσον και Τσάβες) γυμνάστηκαν χθες σε φουλ ρυθμούς και υπολογίζονται για το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Είναι, πάντως, δύσκολο να ρισκάρει ο Ουζουνίδης με τον Τσάβες.

• Νέο διακανονισμό με τον Τελάντερ διαπραγματεύεται ο Παναθηναϊκός, μετά τη νέα προσφυγή που κατέθεσε ο Δανός ζητώντας 420.000 ευρώ λόγω της καταβολής δόσης 46.000 ευρώ στις 6 Νοεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή