Με «όπλα» α΄ γύρου οι δύο διεκδικητές στην Κεντροαριστερά

Με «όπλα» α΄ γύρου οι δύο διεκδικητές στην Κεντροαριστερά

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόωρο τέλος στον προεκλογικό αγώνα των δύο υποψηφίων έθεσαν τα τραγικά γεγονότα στη Δυτική Αττική, που στοίχισαν τη ζωή σε δεκαέξι συνανθρώπους μας, καθώς, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό με απόφαση της επιτροπής Αλιβιζάτου, ανεστάλη η δράση των υποψηφίων τόσο χθες όσο και σήμερα, με τη μοναδική πλέον ημέρα που απομένει για εκλογική δραστηριότητα να είναι αύριο Σάββατο. Πριν από την προτροπή της επιτροπής και οι δύο υποψήφιοι με δημόσια δήλωσή τους είχαν εκδηλώσει τη βούληση να αναστείλουν τη δράση τους σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», των ανακοινώσεων είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο, καθώς το απόγευμα της Τετάρτης ο Νίκος Ανδρουλάκης επικοινώνησε με τον επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής δεοντολογίας κ. Αλιβιζάτο ζητώντας του να αναβληθεί για μία εβδομάδα η διεξαγωγή των εκλογών. Το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό, καθώς υπήρχε το βασικό αντεπιχείρημα πως στις 26 Νοεμβρίου και 3 Δεκεμβρίου λαμβάνουν χώρα οι εκλογές των δικηγορικών συλλόγων της χώρας. Η πλευρά Ανδρουλάκη αποδέχθηκε το σκεπτικό, χωρίς ωστόσο να ανακαλεί τους λόγους που οδήγησαν στο να διατυπωθεί το αίτημα της αναβολής.

Τούτων δοθέντων και χωρίς πλέον να υπάρχει τηλεμαχία, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ, οι δύο υποψήφιοι θα στηριχθούν στα «όπλα» της πρώτης Κυριακής. Η μεν κ. Γεννηματά στην καθαρή πρωτιά της, η οποία, όπως λένε συνεργάτες της στην «Κ», της δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα ενόψει δευτέρου γύρου, ο δε κ. Ανδρουλάκης θα πορευθεί με τη λογική πως φέρνει αέρα ανανέωσης στην παράταξη, κάτι που επαναλαμβάνει από την αρχή της εβδομάδας.

Χθες πάντως σε μία κίνηση που εκπέμπει ενότητα εμπρός στην οδύνη της τραγωδίας στη Δυτική Αττική, οι δύο επισκέφθηκαν μαζί τις πληγείσες περιοχές στη Μάνδρα Αττικής εκθειάζοντας τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων και ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες.

Οι ηττημένοι α΄ γύρου

Τα βλέμματα των δύο υποψηφίων στρέφονται παράλληλα και στις κινήσεις των ηττημένων του πρώτου γύρου των εκλογών που θα διαμορφώσουν εν πολλοίς και το αποτέλεσμα. Ο ιδιαίτερα ισχυρός μηχανισμός του Γιώργου Καμίνη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί μήλον της έριδος για τους δύο μονομάχους, οι οποίοι τον διεκδικούν επιμελώς, όπως φάνηκε και από τις φιλοφρονήσεις τόσο της κ. Φώφης Γεννηματά όσο και του κ. Νίκου Ανδρουλάκη προς τον δήμαρχο της Αθήνας.

Το Ποτάμι φαίνεται, από την άλλη, πως είναι χωρισμένο, καθώς στελέχη εκδηλώνουν την προτίμησή τους και προς τους δύο υποψηφίους. Αρμόδιες πηγές του Ποταμιού επεσήμαναν πως αυτό ουδόλως ενοχλεί την ηγεσία του κόμματος, που στόχο έχει πρωτίστως την υψηλή συμμετοχή και την επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος, πρωτεργάτης του οποίου υπήρξε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Οσον αφορά τον πέμπτο κατά σειράν κατάταξης Γιάννη Μανιάτη, οι πληροφορίες λένε πως δεν αποκλείεται μέχρι το Σάββατο να προβεί σε δήλωση ανοίγοντας τα χαρτιά του ενόψει της τελικής μάχης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή