Το City Tower στη Σόφια πωλεί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Το City Tower στη Σόφια πωλεί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εσοδα που ενδέχεται να προσεγγίσουν ή και να ξεπεράσουν τα 80 εκατ. ευρώ προσδοκά ο όμιλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από την ανάπτυξη του νέου κτιρίου γραφείων City Tower, που ολοκλήρωσε πρόσφατα στο κέντρο της Σόφιας στη Βουλγαρία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση του ελληνικού ομίλου στη γειτονική χώρα, σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη ακινήτων, η οποία αποτελεί και μία από τις ελάχιστες (αν όχι τη μοναδική) που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στο ιστορικό κέντρο της βουλγαρικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση του ομίλου είναι η πώληση του ακινήτου, πιθανώς ακόμα κι εντός του 2018, δεδομένου ότι ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με ενδιαφερόμενους θεσμικούς επενδυτές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευή του κτιρίου των 55.000 τ.μ. τελείωσε τον Σεπτέμβριο και μέχρι τις αρχές του έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του συνόλου των μισθωτών. Υπενθυμίζεται ότι το κτίριο έχει μισθωθεί σχεδόν στο σύνολό του, κυρίως σε εταιρείες του κλάδου της πληροφορικής, ενώ στο ισόγειο θα λειτουργήσουν εμπορικά καταστήματα, για τα οποία επίσης υφίστανται ήδη συμφωνίες εκμίσθωσης. Το σύνολο των υπό εκμετάλλευση χώρων του ακινήτου ανέρχεται σε 36.000 τ.μ., ενώ περιλαμβάνονται και υπόγειοι χώροι στάθμευσης 17.000 τ.μ., που εκτείνονται σε έξι επιμέρους υπόγεια, συνολικής χωρητικότητας 370 οχημάτων. Το νέο κτίριο αποτέλεσε προϊόν συνένωσης αρκετών επιμέρους οικοπέδων, τα οποία είχαν αγοραστεί σταδιακά από το 2007 και μετά. Η απόφαση για την έναρξη υλοποίησης της επένδυσης ελήφθη στα μέσα του 2015.

Πέραν του City Tower, τα τελευταία πέντε χρόνια η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει αναπτύξει και εκμεταλλεύεται τουριστικά έκταση 20 στρεμμάτων στο χειμερινό τουριστικό προορισμό του Μπόροβετς, που βρίσκεται σε απόσταση 65 χιλιομέτρων από τη Σόφια. Εκεί έχει αναπτυχθεί ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα, αποτελούμενο από πέντε επιμέρους κτίρια.

Τα τρία εξ αυτών λειτουργούν ως ξενοδοχείο (Borovets Euphoria Club) δυναμικότητας άνω των 100 δωματίων και των 230 κλινών, ενώ τα υπόλοιπα δύο έχουν διαμορφωθεί ως τουριστικές κατοικίες, που δύνανται στο μέλλον να πωληθούν. Παράλληλα, έχουν κατασκευαστεί και εννέα βίλες, τέσσερις εκ των οποίων έχουν πωληθεί σε ενδιαφερόμενους αγοραστές. Η συνολική επένδυση ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ. Για το 2018, δρομολογείται η δημιουργία πρόσθετων υποδομών και παροχών στο συγκρότημα (πέραν των υφιστάμενων, που περιλαμβάνουν πισίνα, σπα, συνεδριακό κέντρο κ.λπ.), προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή