Ο ΔΗΚΤΗΣ (17/11/17)

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενέργειες συμπαράστασης στους πλημμυροπαθείς

Σε ενέργειες συμπαράστασης στους πληγέντες από τις πλημμύρες προχωρούν επιχειρήσεις και τράπεζες. Cosmote και WIND ανακοίνωσαν την παροχή δωρεάν υπηρεσιών επικοινωνίας στους συνδρομητές αυτών των περιοχών, ενώ αναστέλλεται κάθε διαδικασία φραγής στις συνδέσεις. Η ΔΕΗ αποφάσισε να ανασταλούν οι διακοπές ηλεκτροδότησης μέχρι το τέλος του 2017, ενώ θα γίνουν ρυθμίσεις για τις οφειλές. Η Eurobank ανέστειλε ενέργειες είσπραξης απαιτήσεων που αφορούν σε δάνεια ιδιωτών και επιχειρήσεων στις περιοχές Μάνδρας και Νέας Περάμου. Η Πειραιώς σημείωσε ότι το δίκτυο καταστημάτων της βρίσκεται στη διάθεση των πελατών της και είναι έτοιμο να παράσχει ενημέρωση και συνδρομή. Η ΑΒ Βασιλόπουλος ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει έως το τέλος του έτους τρόφιμα αξίας 500.000 ευρώ στα νοικοκυριά που επλήγησαν. Η Lidl Hellas θα διαθέτει με έκπτωση 20% όλα τα προϊόντα της από τις 20 έως τις 22 Νοεμβρίου στα καταστήματά της στην Ελευσίνα, στον Ασπρόπυργο και στα Μέγαρα.

Αναστολή χορήγησης ΚΕΑ σε 13.000 δικαιούχους

Διακόπηκε η χορήγηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) σε 13.000 δικαιούχους, καθώς μετά τη διεξαγωγή των μηνιαίων διασταυρώσεων διαπιστώθηκε ότι οι συγκεκριμένες αιτήσεις δεν είχαν τροποποιηθεί ακόμη, ώστε να αποτυπώνεται η τρέχουσα κατάσταση των νοικοκυριών. Μάλιστα, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει πως η αναστολή γίνεται για να αποφευχθούν άλλες κυρώσεις, όπως, για παράδειγμα, η αποβολή από το πρόγραμμα για έναν χρόνο. Μάλιστα, για να αποφευχθούν αντιδράσεις, το υπουργείο θα αποστείλει οδηγίες στους δήμους…

Νέα «βουτιά» σημείωσαν οι τραπεζικές μετοχές

Μπορεί οι διοικήσεις των τραπεζών να εκφράζουν την πεποίθησή τους τόσο για την επίτευξη των στόχων μείωσης των κόκκινων δανείων όσο και για τα αποτελέσματα του stress test, ωστόσο η αγορά δεν φαίνεται να συμμερίζεται την αισιοδοξία τους. Παρά τις μεγάλες απώλειες των τελευταίων μηνών, χθες οι τράπεζες σημείωσαν νέα μεγάλη «βουτιά», με τον δείκτη των τραπεζών να υποχωρεί κατά 8,04%. Η μετοχή της Alpha έκλεισε με απώλειες 9,46%, της Εθνικής με -6,61%, της Eurobank με -7,48% και της Πειραιώς με -7,34%.

Στις 13/12 οι προσφορές για «Σελόντα», «Νηρεύς»

Στις 13 Δεκεμβρίου 2017, αντί για τα τέλη Νοεμβρίου, έχει ορισθεί η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών σχετικά με την εξαγορά των εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας «Σελόντα» και «Νηρεύς». Ακόμη και αν δοθεί παράταση, θα είναι το πολύ για μία εβδομάδα, καθώς οι τράπεζες επιθυμούν να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός το ταχύτερο δυνατό. Ενας από τους βασικούς λόγους είναι ότι οι τράπεζες επιθυμούν στα stress tests που θα γίνουν στις αρχές του 2018 να εμφανίζονται αποδεσμευμένες από τον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών και τα δάνεια με τα οποία αυτός βαρύνεται.

Ζητούν μεγαλύτερο μέρισμα από τον ΟΤΕ

Η Amber Capital, κάτοχος του 1% του μετοχικού κεφαλαίου στον ΟΤΕ, ζητεί από τον τελευταίο να διανείμει μεγαλύτερο μέρισμα στους μετόχους του ενόψει της πώλησης μεριδίου 5% από το ΤΑΙΠΕΔ. Αν και δεν εξηγείται στο σχετικό δημοσίευμα της Wall Street Journal πώς η πώληση του 5% πρέπει να οδηγήσει σε διεύρυνση της μερισματικής πολιτικής, εν τούτοις όλα δείχνουν ότι, καθώς η εταιρεία έχει μειώσει θεαματικά τον δανεισμό της, θα μπορούσε να κινηθεί αντίστροφα, ώστε να ικανοποιήσει και τις ανάγκες των μετόχων της. Ετσι προτείνει είτε την αύξηση του μερίσματος είτε την επαναγορά μετοχών με στόχο την ακύρωσή τους. Ωστόσο, θεωρείται απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο, εν μέσω της μεγαλύτερης επενδυτικής προσπάθειας του ομίλου ΟΤΕ για ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς. Πάντως, η διοίκηση του ΟΤΕ, απαντώντας στην ακτιβιστική Amber Capital, είπε ότι λαμβάνει πάντοτε υπ’ όψιν τις θέσεις των μετόχων της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή