Το Γραφείο UFO «αποκαλύπτεται»

Το Γραφείο UFO «αποκαλύπτεται»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’60 και μέχρι το 2009, το βρετανικό υπουργείο Αμυνας διέθετε μία υπηρεσία στην οποία απευθύνονταν όσοι πολίτες (θεωρούσαν ότι) είχαν δει UFO να διασχίζουν τον ουρανό ή να προσγειώνονται σε κάποιο χωράφι. Τα σχετικά αρχεία, τα οποία εμπεριέχουν πάνω από 11.000 αναφορές σε αδιευκρίνιστης προέλευσης ιπτάμενα αντικείμενα, παρέμεναν εκτός πρόσβασης για το κοινό ώσπου ο δημοσιογράφος Ντέιβιντ Κλαρκ κατάφερε να πετύχει την άρση απορρήτου. Προς έκπληξή του, ανακάλυψε ότι το Γραφείο UFO είχε συγκεντρώσει, εκτός από επιστολές και επίσημα έγγραφα, μια ενδιαφέρουσα συλλογή φωτογραφιών, σκίτσων ακόμη και έργων ζωγραφικής, που απεικονίζουν μεταξύ άλλων ιπτάμενους δίσκους πάνω από το Λονδίνο, ένα διαστημόπλοιο να προσγειώνεται στο προαύλιο ενός δημοτικού σχολείου στην αγγλική επαρχία και τις περιγραφές ενός αστυνομικού, που στη διάρκεια μιας περιπολίας παρατήρησε έναν απόκοσμο πράσινο όγκο πίσω από μια σειρά σπιτιών.

Μια επιλογή των πιο εντυπωσιακών σχεδίων, μαζί με τις σουρεαλιστικές ιστορίες που τα συνοδεύουν, παρουσιάζονται στο νέο βιβλίο του Κλαρκ με τίτλο «UFO Drawings from the National Archives», που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Four Corners Books. «Ξεκίνησα την έρευνά μου πεπεισμένος πως οι εξωγήινες επισκέψεις είναι μια πραγματικότητα, αλλά όσο περισσότερο ερευνούσα και έπαιρνα συνεντεύξεις από ανθρώπους που είχαν δει UFO, τόσο πιο σκεπτικιστής γινόμουν», σημειώνει ο συγγραφέας· «Ωστόσο, δεν νομίζω ότι έχει νόημα να κατηγοριοποιούμε τέτοιες αναφορές ως αληθείς ή ψευδείς – παραμένουν ασυνήθιστες εμπειρίες, έστω κι αν τελικά αποδεικνύεται πως προκλήθηκαν από συνηθισμένα αντικείμενα. Προτιμώ να συλλέγω αυτές τις ιστορίες και να τις καταγράφω ως σύγχρονη μυθολογία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή