Μουντιάλ: Το Περού έκλεισε την πόρτα

Μουντιάλ: Το Περού έκλεισε την πόρτα

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Περού ήταν η ομάδα που συμπλήρωσε τις 32 φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, μόλις δύο εβδομάδες πριν από την κλήρωση των ομίλων που θα διεξαχθεί στο Κρεμλίνο, στη Μόσχα, την 1η Δεκεμβρίου. Το Περού κατέβαλε χθες ξημερώματα στη Λίμα τη Νέα Ζηλανδία με 2-0 και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα στο Ουέλινγκτον, πήρε την πολυπόθητη πρόκριση για τα τελικά, για πρώτη φορά από το 1982.

Τα τέρματα της ιστορικής πρόκρισης των «Ινκας», που έχουν βοηθό προπονητή τον πρώην παίκτη της Λάρισας Νολμπέρτο Σολάνο, πλάι στον Αργεντινό τεχνικό Ρικάρδο Γαρέκα, πέτυχαν οι Τζέφερσον Φαρφάν και Κρίστιαν Ράμος. Από πλευράς Νέας Ζηλανδίας ο Κώστας Μπαρμπαρούσης ήταν βασικός αλλά άσφαιρος, ενώ ο Θέμης Τζημόπουλος έμεινε ξανά στον πάγκο. Ετσι, συνοπτικά, οι 32 φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι: Από την Ευρώπη οι Γερμανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Πολωνία, Γαλλία, Ισπανία, Ελβετία, Αγγλία, Κροατία, Δανία, Ισλανδία, Σουηδία, Σερβία και η οικοδέσποινα Ρωσία, από τη Νότια Αμερική οι Βραζιλία, Αργεντινή, Περού, Κολομβία και Ουρουγουάη, από την Κεντρική Αμερική οι Μεξικό, Κόστα Ρίκα και Παναμάς, από την Αφρική οι Τυνησία, Αίγυπτος, Σενεγάλη, Νιγηρία και Μαρόκο, και από την Ασία οι Ιαπωνία, Ιράν, Αυστραλία, Νότια Κορέα και Σαουδική Αραβία.

Η FIFA ήδη ανακοίνωσε από χθες τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των ομίλων, τα οποία για πρώτη φορά δεν καταρτίστηκαν με βάση τις ηπείρους αλλά την κατάταξη κάθε χώρας στη βαθμολογία της FIFA. Οπότε επικεφαλής των οκτώ ομίλων, εκτός από τη διοργανώτρια Ρωσία, τίθενται η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία και οι Βραζιλία, Πορτογαλία, Αργεντινή, Βέλγιο, Πολωνία και Γαλλία.

Μεγάλες απουσίες

Απούσες από τη διοργάνωση θα είναι μερικές από τις ομάδες που θα περίμενε κάποιος τουλάχιστον να συμμετάσχουν, αν όχι να πρωταγωνιστήσουν στα τελικά: Τέσσερις πρώην πρωταθλήτριες Ευρώπης (Ιταλία, Ολλανδία, Τσεχία και Ελλάδα), οι νυν πρωταθλήτριες Αμερικής, Αφρικής και Ωκεανίας (Χιλή, Καμερούν και Νέα Ζηλανδία αντίστοιχα) αλλά και οι ΗΠΑ και η Αλγερία. Αντιθέτως, στη Ρωσία θα πάνε ομάδες που δεν ανέμεναν πολλοί, όπως ο Παναμάς (προκρίθηκε για πρώτη φορά) και η Σενεγάλη (για δεύτερη). Η δε Ισλανδία με τους 300.000 κατοίκους της καθίσταται η μικρότερη χώρα στην ιστορία που έχει κατακτήσει εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης. Είναι μάλιστα τέτοιο το βάρος και η δημοφιλία πολλών από τις ομάδες που έμειναν εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου, ώστε στις ΗΠΑ εξετάζουν την πιθανότητα διοργάνωσης ενός… εναλλακτικού Παγκοσμίου Κυπέλλου των αποκλεισμένων, ως διοργάνωση που θα «τρέξει» παράλληλα με το Μουντιάλ στη Ρωσία αντί φιλικών αγώνων, σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του BBC.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή